Doživite vlastitu renesansu na krajnjem jugu Hrvatske

Nakon što obiđete ovaj dio Lijepe naše život vrijedan življenja bit će obogaćen za još jednu škrinju punoj blaga.

KORČULA - PELJEŠAC - OREBIĆ - DUBROVNIK - MLJET

Nakon što obiđete ovaj dio Lijepe naše život vrijedan življenja bit će obogaćen za još jednu škrinju punoj blaga.

KORČULA - PELJEŠAC - OREBIĆ - DUBROVNIK - MLJET

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

1. dan Na KORČULU možete doći trajektom iz Splita, Drvenika ili iz Orebića na poluotoku Pelješcu. U ovom prekrasnom gradu,  „Dubrovniku u malom“ zaista ne nedostaje znamenitosti: TRG S VIJEĆNICOM I GRADSKA VRATA, KATEDRALA SV. MARKA, PALAČA GABRIELIS u kojoj je danas Gradski muzej s eksponatima vezanim uz korčulansku brodogradnju, brodarstvo i kameno klesarstvo, bivša BISKUPSKA PALAČA s bogatom Opatskom riznicom, KUĆA MARKA POLA itd.

2. dan Odlazak trajektom u Orebić. Prije nego nastavite za Dubrovnik, u Orebiću svakako posjetite FRANJEVAČKI SAMOSTAN i CRKVU GOSPE OD ANĐELA - pogled sa 150 m nadmorske visine na Pelješki kanal, Korčulu, Mljet i Lastovo je nezaboravan. Slijedi cca 3 sata vožnje do DUBROVNIKA - preporučamo stajanje u Stonu i šetnju najdužim zidinama u Europi te razgled STONSKE SOLANE. Dolazak u Dubrovnik. Koliko god nabrajali nećemo uspjeti pobrojati sve znamenitosti ovog bisera Mediterana i cijelog svijeta no, svejedno, ističemo: VRATA OD PILA, ONOFRIJEVA FONTANA, STRADUN, CRKVA SV. VLAHA, LOVRIJENAC, KNEŽEV DVOR i FRANJEVAČKI SAMOSTAN. Kako bi dobili cjelovitu sliku Grada popnite se na zidine i okružite urbanu jezgru u nezaboravnoj šetnji. Uz ove najpoznatije znamenitosti predlažemo i šetnju parkom Gradec, ili posjet rodnoj kući Marina Držića, apoteku Male braće, franjevačku crkva u kojoj se nalazi grob Ivana Gundulića, ili Akvarij i Pomorski muzej.

3. dan Cjelodnevni izlet brodom u NACIONALNI PARK MLJET koji se nalazi na sjeverozapadnom dijelu otoka Mljeta, a posebnost su dva jezera – Malo i Veliko jezero međusobno i s otvorenim morem povezani uskim i plitkim prolazima; u Velikom jezeru se nalazi otočić na kojemu se benediktinci u 12. stoljeću sagradili samostan s crkvom Sv. Marije.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer