Izlet u Samobor i okolicu - špilja, botanički vrt...kremšnite

Prekrasan gradič samo 20-ak km od Zagreba. Povedite obitelj, prijatelje u razgledavanje špilje ili obiđite poučnu stazu "Otruševec". Na kraju se počastite kremšnitama.

Prekrasan gradič samo 20-ak km od Zagreba. Povedite obitelj, prijatelje u razgledavanje špilje ili obiđite poučnu stazu "Otruševec". Na kraju se počastite kremšnitama.

IDEJA ŠTO VIDJETI ILI RADITI NA IZLETU

Sa Starog grada pruža se prekrasan pogled na Samobor i okolicu. Najkraći put od trga do Starog grada vodi ulicom sv. Ane ili Jurjevskom do Anindola (15 min.) odakle se održavanom pješačkom stazom stiže do ulaza negdašnje plemićke utvrde (15 min.).

Može se od trga krenuti i Starogradskom do Taborca, gdje skrećemo lijevo do sv. Mihalja i kratkim usponom (10-15 min.) penjemo se do cilja.
 

Poučna staza "Otruševec", prvi objekt takve vrste u Hrvatskoj, izgradilo je 1990. god. Ekološko društvo Samobor. Na dužini od 2 km smješteno je 9 točaka:

I. - poljoprivreda,
II. - šuma,
III. - selo,
IV. - vidikovac,
V. - vinograd,
VI. - ponikva,
VII. - puhaljka,
VIII. -Grogosova špilja,
IX. - vapnenica

koje su obilježene i opisane prigodnim tekstom na pločama. Staza se može obići za 90 min, a počinje i završava kod Grgosove špilje, odnosno u gostionici "Špilja" s druge strane ceste.To će biti idealna šetnja i za klince i za Vas.

Grgosova špilja se načazi na početku sela Otruševec, 5 km od Samobora. Špilja ima dvije dvorane. Kroz nju je izgrađen put i postavljena električna rasvjeta.
Za grupni posjet najaviti se kod Josipa Grgosa
tel. 337.58.88

GDJE JESTI I ODMORITI?

Samoborska Klet je ugledni obiteljski restaurant smješten u samom srcu Samobora.
Adresa: Trg Kralja Tomislava 7, 10430 Samobor
Tel: 01/ 33 26 536, 33 26 537

U blizini se nalazi Fort Apache, poznati restač koji klinci obožavaju, zbog vanjskog igrališta i dječjeg menija.
Adresa:Ul.Kralja Tomislava 18, Strmec, Sv. Nedelja
Tel: 01/3379-636

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer