Seosko domaćinstvo Kezele - slasni povratak u prošlost

Provedite dan na čistom zraku, obiđite domaće životinje, rekreirajte se i uživajte u domaćoj hrani i pićima.

Provedite dan na čistom zraku, obiđite domaće životinje, rekreirajte se i uživajte u domaćoj hrani i pićima.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND


Vikendplaner Vam preporuča posjet seoskom imanju Kezele!

Povedite dragu osobu, prijatelje i obitelj i provedite savršen dan u blizini Zagreba.

Seoski turizam Kezele nalazi se u selu Šumećani, samo 40ak kilometara od Zagreba. Selo Šumećani smješteni su na blago brežuljkastim terenima u lijepoj i pitomoj Moslavini, na visini od 180 metara nad morem. Najbliže veće mjesto je Ivanić Grad. Seoski turizam Kezele nalazi se unutar Zagrebačke županije, u okolici grada Zagreba.

S imanja pruža se vrlo lijep pogled na Moslavačku goru, jednu od najstarijih gora u ovom dijelu Europe. Seosko gospodarstvo se prostire na površini od 7 hektara i dodiruje šumu Marču. Okruženo je livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima.

U sklopu seoskog turizma postoji proizvodnja vina, rakije i likera, te uzgoj domaćih životinja i očuvanje autohtone seoske baštine kroz boget etno zbirke.

Hrana koja se poslužuje uglavnom potječe iz vlastite proizvodnje i iz okolnih seoskih gospodarstava, a jela se pripremaju prema tradicionalnim receptima iz obitelji Kezele i okolnog kraja.

IZBOR IZ JELOVNIKA
* Domaći kruh, gibanice, zeljanice i kiflice iz krušne peći
* Domaća predjela: dimljene kobasice, bela kobasa, hladetina, dimljeni sir, špek, šunka, čvarci, jetrena pašteta, domaći sir i vrhnje, šarani na rašljama

* Domaće juhe: goveđa, pileći ajngemahtec, povrtna, juha od buče i juha od gljiva
* Glavna jela: obiteljska kotlovina „Kezele“, seljačko pečenje, marčanski roštilj, seljački ćevap, moslavački but, jela ispod peke (teletina, puretina), jela s ražnja (janje, patka, pile, odojak), šumećanski gulaš i fiš paprikaš, pureći odrezak na gazdin način, divljač na lovački način, svatovski odrezak, vegetarijanski specijaliteti iz gazdaričine kuhinje
* Domaće štrudle, pite, orehnjače i makovnjače

KAKO DO NAS?

Kako do Šumećana

"U Šumećane dolazimo brzo i lako! "
* Na 27. kilometru autoceste Zagreb - Slavonski Brod silazi se na izlazu Ivanić Grad. Po izlazu s autoceste prati se smjer Čazma i nakon 10 km stiže se u selo Šumećani. Od Zagreba do Šumećana ima oko 40 minuta umjerene vožnje.
* Iz smjera Bjelovara putuje se za Čazmu, odnosno Ivanić Grad. 10 km nakon Čazme nalaze se Šumećani. Od Bjelovara do Šumećana ima oko 45 minuta umjerene vožnje.

Dolazak iz svih smjerova je dobro obilježen putokazima i vrlo je jednostavan, mnogo lakši nego povratak nakon lijepog i ugodnog boravka na ovom imanju!

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer