Degustiraj Liku

Jedan od najboljih načina za upoznavanje određenog kraja je kroz njegove okuse. Lika svakako spada u krajeve obilježene nesrazmjerom između svoje ljepote i posjećenosti.

Jedan od najboljih načina za upoznavanje određenog kraja je kroz njegove okuse. Lika svakako spada u krajeve obilježene nesrazmjerom između svoje ljepote i posjećenosti.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Ono što je jedno od najvećih bogatstava ovog prekrasnog kraja je bogata, ukusna, zdrava i raznovrsna gastronomska ponuda. Istražite Liku uživajte u slikovitom krajoliku, svježini ličke klime, upoznajte njene stanovnike i iskusite gostoljubivost domaćih ljudi koji će Vas ugostiti i ponuditi svojim domaćim proizvodima. Kušajte ličke sireve i rakiju, janjetinu, pastrvu iz Gacke jedne od najljepših rijeka svijeta. Sve to uz stručno vođenje i kvalitetan prijevoz. Na vama je samo da sve brige i probleme ostavite kod kuće i priuštite si nezaboravan vikend u kojem će uživati sva vaša osjetila.

Opis glavnih sadržaja/atrakcija:

  • Krasno – degustacija sireva, domaće rakije, meda i sirupa
  • Otočac – obilazak Sirane Runolist
  • Sinac – Tonkovića vrilo – Pastrva iz Gacke
  • Gospić – lička janjetina, krumpir i zelje
  • Otočac – degustacija domaćih likera

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva ili tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:
1. dan Krasno (degustacija sireva i domaćih proizvoda) – Otočac
2. dan Otočac (razgled sirane Runolist) – Vrila Gacke
3. dan Gospić (degustacija domaćih proizvoda)
Smještaj je moguć u hotelima s tri i četiri zvjezdice ili u privatnom smještaju. Smještaj se može organizirati u Krasnu, Otočcu i Gospiću. Prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom i talijanskom jeziku. Na upit moguće je vođenje i na nekom od drugih jezika. Aranžman se može realizirati tokom cijele godine no najoptimalniji su proljetni i jesenski mjeseci, od 01.04. od 15.06. i od 15.09.-31.10.