Dunavski peljar

Dunav je druga po dužini europska rijeka koja dijelom svog toka prolazi kroz Hrvatsku. Pozivamo vas na putovanje koje uključuje posjete mjestima i gradovima uz ovu velebnu rijeku.

Dunav je druga po dužini europska rijeka koja dijelom svog toka prolazi kroz Hrvatsku. Pozivamo vas na putovanje koje uključuje posjete mjestima i gradovima uz ovu velebnu rijeku.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Upoznat ćemo prirodnu osnovu Hrvatskog podunavlja. Posjetit ćemo nezaobilazni park prirode Kopački rit – jedno od najvećih močvarnih područja Europe, ornitološki rezervat i veliko mrijestilište riba. Putovanje uključuje i posjete mjestima uz Dunav: Batini s poznatim Zelenim otokom, Aljamšu – mjestu kraj kojeg Drava utječe u Dunav. Naravno, neće izostati niti obilazak naših podunavskih gradova Vukovara i Iloka. Tijekom putovanja naši vodiči ispričati će vam mnogobrojne priče o ovom kraju i njegovoj povijesti. Isto tako prisjetit ćemo se i nedavne povijesti odnosno Domovinskog rata koji je u ovom području ostavio mnogobrojne ožiljke.

Opis glavnih sadržaja/atrakcija:  

  • Batina – kupanje i sunčanje na Zelenom otoku
  • Vukovar – obilazak grada, Ovčare, Novog groblja i Muzeja u bolnici
  • Ilok – razgled Iločkih podruma, crkve Sv. Ivana Kapistrana i šetnja uz Dunav
  • Kopački rit – vožnja brodom rukavcima močvare

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:
1. dan Batina - Zeleni otok - Aljmaš
2. dan Vukovar - Ovčara - Šarengrad - Ilok
3. dan Kopački rit

Smještaj je moguć u hotelima s tri ili četiri zvjezdice ili u privatnom smještaju. Smještaj se može organizirati u Vukovaru, Iloku, Osijeku i Bilju. Prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom i talijanskom jeziku. Na upit moguće je vođenje i na nekom od drugih jezika. Aranžman se može realizirati tokom cijele godine no najoptimalniji su proljetni i jesenski mjeseci, od 01.04. od 15.06. i od 15.09.-31.10.