Sedam čuda Istre

Prvo se popnite na Učku dobro promotrite i onda nizbrdo u slalom kroz čuda Istre – kraljice hrvatskih regija.

Prvo se popnite na Učku dobro promotrite i onda nizbrdo u slalom kroz čuda Istre – kraljice hrvatskih regija.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Istra je naš najveći poluotok i najzapadniji dio Lijepe naše. Kroz naš program Sedam čuda Istre prolazimo kroz znamenitosti istarske prirodne i kulturne baštine i namijenjen je svima koji žele u kratko vrijeme upoznati veliki dio onoga što ovaj kraj može ponuditi posjetiocu. Od vrha Učke spuštamo se u Istru i posjećujemo Aleju Glagoljaša i Motovun jedan od najljepših gradića u Hrvatskoj i za Istru karakteristično akropolsko naselje. Uz gradove kao što su Rovinj i Poreč posjećujemo i biser prirodne baštine nacionalni park Brijuni. Naravno iz itinerera ne izostavljamo najveći istarski grad Pulu. Slavni amfiteatar nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a kao posebnu zanimljivost izdvajamo posjet akvariju u Puli koji se nalazi u u staroj austro-ugarskoj utvrdi na poluotoku Verudela. 

Opis glavnih sadržaja/atrakcija:     

  • Učka – kraći trekking i fantastični pogledi na Kvarner
  • Pula – razgled najvećeg istarskog grada s posjetom akvariju
  • Motovun – Rovinj – Poreč - dragulji istarske urbanistike
  • Nacionalni park Brijuni

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:
1. dan Veprinac – Učka – Aleja Glagoljaša – Motovun 
2. dan Nacionalni park Brijuni – Pula – Pulski akvarij
3. dan Poreč - Rovinj
Smještaj je moguć u hotelima s tri zvjezdice, četiri i pet zvjezdica ili u privatnom smještaju. Smještaj se može organizirati u Puli, Motovunu, Rovinju, Poreču... Prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom i talijanskom jeziku. Na upit moguće je vođenje i na nekom od drugih jezika. Aranžman se može realizirati tokom cijele godine no najoptimalniji su proljetni i jesenski mjeseci.