Vikend na Plitvicama, već od 693 kn po apartmanu u drvenoj kući u Jelovom Klancu!

Tirkizna jezera i vodopadi, sedrene barijere i osvježenje u vodenoj prašini s Velikog slapa... Uživajte uz nacionalni park koji svakog ostavlja bez daha. Noćite u drvenoj kući stvorenoj s užitkom i za užitke. Najam apartmana za već od 693 kn.

Tirkizna jezera i vodopadi, sedrene barijere i osvježenje u vodenoj prašini s Velikog slapa... Uživajte uz nacionalni park koji svakog ostavlja bez daha. Noćite u drvenoj kući stvorenoj s užitkom i za užitke. Najam apartmana za već od 693 kn.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine, šumovit je planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Vodu dobivaju od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima.

Odvojena sedrenim barijerama, za koje je bilo odlučujuće razdoblje od posljednjih desetak tisuća godina, temeljna je osobitost Parka.

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu.

LEGENDA

Plitvička jezera sastoje se od 16 jezera koja su smještena na području između Male Kapele i Plješivice u Lici. Cijeli se ovaj kraj na nekim kartama još uvijek naziva Vražji vrt, zbog svojeg položaja i povijesti. Prema legendi Plitvička su jezera nastala nakon velike suše. Ljudi, životinje i bilje, čeznuli su za kapljicom vode. Narod se molio i molio. Tada se u dolini pojavi Crna Kraljica sa svojom veličanstvenom pratnjom; ona se smilovala narodu i uz jak vjetar i grmljavinu na zemlju je konačno pala kiša. Kiša je padala tako dugo, dok razina vode nije narasla dovoljno, da oformi jezera.Postoji i dosta učestala legenda o postanku zvana Gavanovi dvori.

SMJEŠTAJ - KUĆA JELA

Jela je jedna od dvije drvene kuće na Ranchu Jelov Klanac na samom rubu Nacionalnog parka Plitvička jezera. Poput nepregledne šume i zelenila u kojem se nalazi i Jela misli zeleno. Njen namještaj je od pune jelovine, u kaminu joj pucketaju drva, a pogled joj seže do okolnih brda. Noću, kada se ugase svjetla u miru i tišini mogu se promatrati nebo i zvijezde, a ljeti imanje osvjetljavaju krijesnice i oplahuje miris ljekovitog bilja.

Apartman 1 Smeđi - zemlja i Apartman 2 Zeleni - šuma
Smeđi apartman ima 4 ležaja i kupaonicu. Komforan, elegantan i lijep, u njemu su pomno osmišljeni detalji od pruća, posteljina, slike i zavjese u zemljanim tonovima. Zeleni se apartman od smeđeg razlikuje samo u boji. Dok se smeđi savršeno slaže sa ličkom zemljom, zeleni diše kao šuma. Apartmani gledaju prema šumi i okolnim brdima. Unikatan namještaj iz pune jelovine i zimi pucketanje vatre iz kamina upotpunjuje pogled na nepreglednu jelovu i borovu šumu. Boravak na terasi ljetna je poslastica.

Apartman 3 Crveni - vatra, sunce
Crveni apartman privatnog smještaja u Jelovom Klancu ima 6 ležajeva i kupaonicu. Prostran, ugodan i raskošan, u njemu se gosti osjećaju i spavaju kraljevski. U crvenom apartmanu je sve crveno – od posteljine do tepiha i posuđa. Namještaj od pune jelovine, pogled na šumu i okolna brda, bez suvišnih detalja, a opet sa osmišljenim svakim detaljom. Za kišnih dana u crvenom apartmanu gosti se mogu zabaviti kućnim kinom sa 106 cm velikim plazma televizorom.

CIJENE SMJEŠTAJA

Cijene najma po noćenju po aparmanu:
Smeđi i zeleni apartman (do 4 osobe): 847,00 kn
Crveni apartman: za 2 osobe 693,00 kn, za 5 osoba 1078 kn

 

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu najma i iznosi 4,00 kn po osobi i danu. Samo odrasle osobe plaćaju pristojbu

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer