Plesni studio Cleopatra, Zagreb

Oduvijek želite naučiti orijentalni ples, capoeiru ili jazz dance? Ali se ne možete odlučiti? Plesni studio Cleopatra nalazi se u centru grada i vodi ga tim certificiranih voditelja. A prednost je i to što svaki prvi tjedan imaju open days, kad se mogu isprobati svi programi besplatno!

Oduvijek želite naučiti orijentalni ples, capoeiru ili jazz dance? Ali se ne možete odlučiti? Plesni studio Cleopatra nalazi se u centru grada i vodi ga tim certificiranih voditelja. A prednost je i to što svaki prvi tjedan imaju open days, kad se mogu isprobati svi programi besplatno!

PLESNI STUDIO CLEOPATRA

Zašto Plesni studio Cleopatra?
- rad u malim grupama, najviše do 8 polaznika po grupi
- individualan pristup svakoj polaznici
- grupe su selektirane po nivou znanja polaznica
- samo je jedna voditeljica po programu
- kontinuirana edukacija voditeljice, priznati rad i umijeće certifikatima i nagradama
- adekvatan prostor za ples, opremljen ogledalima, strunjačama i garderobom
- razne pogodnosti, besplatne radionice, dodatni gratis treninzi, poklon bonovi, popusti i akcije!
- mogućnost sudjelovanja na školskim produkcijama,  gostovanjima, radionicama i svim drugim eventima

Što studio nudi?
Studio nudi vrhunsku poduku klasičnih i modernih plesova, orijentalnih i raznih plesnih fuzija (flamenco oriental, salsa oriental, cabaret i dr.) rekreativne i profesionalne grupe, edukaciju i karijeru! Svake godine se organizira školska produkcija i event pod nazivom Ples za sve, gdje se predstave ponajbolje plesne škole različitih plesnih stilova.

Polaznici će učiti:
- orijentalne plesove, aerobic oriental, orijentalni ples za trudnice
- jazz dance, ples za djecu, capoeiru, zumbu, lambaerobicu
- ples s rekvizitima: veo, krila, sablja, činele, shamadan, svijećice, lepeze, štap, dupli veo…
- razne fuzije kao flamenco oriental, salsa oriental, aerobic oriental i cabaret show
- Egipatski  folklor: khalegee, andalouise, saidi, haggala, eskandarani, ghawazee..

Plesni sat:
Sat se sastoji od uvodnog zagrijavanja, ponavljanja naučenoga, prolaženja kroz tehniku i finalnog istezanja. Stečeno znanje slaže se u koreografije.

Što ponijeti na sat?
- odjeća treba biti udobna i rastezljiva
- najpogodnije su tajice i uža majica (svjetlije boje)
- na noge obuti plesne papučice ili čarapice
- dobro je ponijeti flaširanu vodu

Članarina:
Članarina se plaća zadnji sat u mjesecu za naredni mjesec plesa. Ako koji put ne možete doći, moguće je nadoknaditi propuštene sat u nekim od drugih grupa.

Najvažnije je doći s osmijehom, željom za radom i druženjem!

O PLESU

U ponudi Plesnog centra Cleopatra je:

Orijentalni ples -
orijentalni ples (trbušni ples) je ples istoka znan kao raqs sharki, kojeg rado plešu žene, djevojke i djeca. Sat se sastoji iz uvodnog zagrijavanja, vježbi snage, ponavljanja naučenog, prolaženja kroz tehniku, sekvenci te finalnog istezanja.

Aerobic oriental - za sve one koji uz kombinaciju orijentalnih pokreta i aerobic koraka žele skinuti kilicu viška, učvrstiti mišiće i dobro se oznojiti, a sve to uz najdraži orijentalni ritam.

Orijentalni ples za trudnice - postoji niz dokaza koji su nastali izučavanjem porijekla ovog plesa, a koji ukazuju na to da je orijentalni ples zapravo ples plodnosti. Prednosti orijentalnog plesa u trudnoći su što pomaže u koordinaciji pokreta, razvija motoriku, elegantan je i nježan te nema grubih i naglih pokreta koji bi mogli naštetiti mami i bebi. 

Jazz dance - kao moderni ples proizašao je iz baleta, ali za razliku od baleta je opušteniji plesni stil. Karakteriziraju ga baletni elementi i plesne izolacije, a pleše se u grupi ili solo.

Capoeira za djecu i odrasle - isprepletena s glazbom, ritmom i tradicijom afro-brazilskih kulturnih manifestacija, CAPOEIRA je jedinstvena borilačka vještina koja pospješuje sveukupnu fizičku kondiciju polaznika, osjećaj za ritam i kreativno razmišljanje. Prakticirajući capoeiru polaznici također uče portugalski jezik i svirati brazilske instrumente. 

Ples za djecu: OB: predškolska (3,4,5 godina) / školska (6,7,8 godina) /školska 2 ( 9,10,11), trajanje sata: 45-60 minuta.
Koncept sata: 10 – 15 min. zagrijavanje kroz igru, 15 min. vježbe istezanja, vježbe snage i jačanja mišića potrebnih za pravilan razvoj djeteta, vježbe za pravilno i uspravno držanje i hod 15 min., učenje ritma (pljeskanje, pucketanje prstima, udaranje stopalima ili dlanovima o pod) te pravilnog oponašanja zadanog ritma; cilj je naučene korake spojiti uz zadani ritam i glazbu. Na satu učimo osnove baleta, jazz dance-a, orijentalnog ples i egip. folklora. Napomena: sve vježbe (istezanja, snage, jačanja) i glazba koja se koristi na satu za igru i ples primijenjena su predškolskoj/školskoj dobi.

LAMBAEROBICA & ZUMBA by Ricardo Santos
Grupo aberto LAMBAEROBICA je dance-fitness class s brazilskim supermotivirajućim koreografijama, za koje se koriste različiti ritmovi: Axe, Pagode Baiano, Arrocha, Forro, Sertanejo, Funk Carioca, itd.. LAMBAEROBICA je također poznat kao Lambadance koji je u klasi napredne SWING Baiano.

Na satovima LAMBAEROBICA, teži se pozitivnom prijenosu energije, opuštanju na jako zabavan način, eliminiranju negativne energije. Garantiramo gubitak od 500 do 950 kalorija po satu, uz vidlljivo oblikovanje bokova, struka i nogu, a pomaže i u smanjenju kolesterola.

LAMBAEROBICA je proizašao iz Lambade. Nastao u 80-tih na jugu Para, ali je postao poznatijii u Porto Seguro Bahia. Uobičajeni sat traje 60 minuta, na čijem početku se koriste vježbe istezanja i bazični pokreti. Voditelj ponavlja koreografiju svake pjesme dok je polaznici ne savladaju i nastave izvoditi nošeni emocijama. LAMBAEROBICA je jedini dance-fitness program koji je 100% brazilski koji spaja zabavu i vatrena brazilske nacionalne i međunarodne glazbe koja mijenja živote svih plesača. 

ZumbaR Fitness - ZumbaR je svjetski priznat program vježbanja čije su blagodati i rezulate primijetili i prepoznali ljudi diljem svijeta. Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove sa popularnom glazbom različitih žanrova te koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima ZUMBAR vas na zabavan način vodi kroz dinamičan trening. Prikladan je za sve dobne skupine.

LOKACIJE PLESNOG CENTRA

Plesni Centar Cleopatra koristi dvije lokacije:
1. Šoštarićeva 6, 10000 Zagreb
2. Tkalčićeva 88, 10000 Zagreb (ex Cascade centra, ulaz kroz Dom Caffe kod garaže Cascade centra)