Obiteljski izlet na selo - posjetite imanje Stari Dud, nedaleko od Zagreba!

Ovo pitoreskno imanje kao iz stare bajke smjestilo se među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, u malom seocetu Golinja, 50 km od Zagreba, Karlovca i Siska! Miris sijena, patkice, ovce i konji, fini čvarci, kobasice i šljivovica - idealno mjesto za odmor, zar ne?

Ovo pitoreskno imanje kao iz stare bajke smjestilo se među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, u malom seocetu Golinja, 50 km od Zagreba, Karlovca i Siska! Miris sijena, patkice, ovce i konji, fini čvarci, kobasice i šljivovica - idealno mjesto za odmor, zar ne?

IDEJA ZA IZLET U PRIRODU

U toplijim, suncem okupanim danima, boravak u prirodi je ono što svakoga veseli, posebno najmlađe! Barem za vikend pobjegnite od gradske gužve, a pravi odmor potražite, gdje drugdje nego na selu. Pedesetak kilometara od Zagreba, i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, smjestilo se malo seoce Golinja, a u selu seosko imanje „Stari Dud“. Na imanju možete uživati u mirisu trave, sijena, u druženju s ovcama, patkicama i konjima, finoj domaćoj hrani, a klinci mogu trčati po livadama i pašnjacima, voziti se na bicilku ili jahati ponija.

Ako vam se cijela ova priča zanimljiva, nema druge nego potrpati stvari i obitelj u auto i put imanja Stari Dud na jedan odličan jednodnevni izlet!

Paket uključuje:
* piće dobrodošlice
* školu jahanja za jednog člana obitelji te jahanje na poniju za djecu
* neograničeno kupanje na vanjskom bazenu
* seljački ručak u tri slijeda
* posjet prirodnom rezervatu sa divljim životinjama

Cijena za 2 roditelja i 2 djece = 530,00 kn

Napomene:
* ponuda vrijedi za obitelji sa dvoje djece. Za svako dodatno dijete (starije od 5 godina), nadoplata 70,00 kn
* jahanje na poniju omogućeno za djecu stariju od 5 godina
* obavezna provjera dostupnosti termina i rezervacija prije dolaska - pošaljite nam upit ili nazovite

IMANJE STARI DUD

Pedeset kilometara od Zagreba, i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, smjestilo se malo seoce Golinja, a u selu seosko imanje „Stari Dud“. Naziv je dobilo po starom stablu ispod čije krošnje se davnih dana savilo prvo ognjište toga sela, a koje nas i danas vabi svojom debelom hladovinom.

Imanje se prostire na preko 100 jutara, i na njemu ćete na jednom mjestu pronaći sve ono što je nekada krasilo svako bolje seljačko gospodarstvo: brojne šljivike i vinograde, nepregledne livade i pašnjake, izvore i šumske staze, miris sjena. Na gospodarstvu domaćini uzgajaju krave i ovce, a na vlastitoj ergeli držeo rasne konje. Oko nogu će vam se motati guske i patke, a u predvečerje ćete uživati gledajući naše jelene i košute kako izlaze na pašu.

Okrupnjavanjem nekoliko napuštenih gospodarstava te restauriranjem više starih drvenih kuća, formira se naselje koje sačinjavaju lovačka kuća sa vinsko-rakijskim podrumom ispred koje se ocrtava ognjište domaćinstva, apartmani i mini hotel namješteni u autohtonom stilu, nekoliko kuća za stanovanje, mini zoološki vrt za domaće životinje te gospodarske zgrade i objekti. U posebnoj kućici smjestio se i etno shop u kojem možete kupiti i ponijeti kući sve ono što se na imanju proizvodi: od domaćeg ovčjeg sira, suhe slanine, kobasice i čvaraka, pa do prirodnog jabučnog soka, džemova, vina i ljute šljivovice. Pored suvremenih blagodati za istinsko opuštanje, kao što su sauna i bazen, tu ćete zateći i stare kukuruzane, štale i sjenike, pecanu, siranu, krušnu peć i pušnicu. A za obiteljsko opuštanje, djecu ćete prepustiti igri na našem dječjem igralištu ili razgledavanju domaćih i divljih životinja.

Pored uobičajenih izleta u okolicu, bilo na konju ili na biciklu, traktorom ili fijakerom, prilagođenih za goste svih uzrasta i sklonosti, „hedonisti“ mogu uživati u glasovitim specijalitetima domaće hrane spravljene u kuhinji „Tete Ljubice“, ili se pak krijepiti kapljicom uz zvuke domaćih tamburaša.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer