Stari podrum i ladanjsko imanje Principovac - biseri istoka uz vrhunska vina

U Iloku, na krajnjem istoku Hrvatske, ponad silnog Dunava, smjestilo se turističko naselje Stari podrum. Osim nezaboravnog gastronomskog užitka, jedna od vrijednosti i atraktivnosti ovog turističkog naselja su dva vinska podruma iz 15. i 18. stoljeća...

U Iloku, na krajnjem istoku Hrvatske, ponad silnog Dunava, smjestilo se turističko naselje Stari podrum. Osim nezaboravnog gastronomskog užitka, jedna od vrijednosti i atraktivnosti ovog turističkog naselja su dva vinska podruma iz 15. i 18. stoljeća...

Ladanjsko imanje Principovac

Principovac
Nadomak središta povijesnog i vinskog grada Iloka, na pejzažnom brežuljku odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku smjestio se dvorac Principovac. Izgrađen je još 1864.godine kao ljetna rezidencija kneževske obitelji Odescalchi koja je ovdje boravila u vrijeme lova i berbe grožđa. Bez obzira jeste li istinski poznavatelj vina ili ste tek na putu da to postanete, kada okusite kraljevski traminac i vrhunsku graševinu sa Principovca, shvatit ćete da je vino ovdje više od profesije. Ono je ovdje umjetnost i stil života.

Restoran
Restoran je smješten unutar obnovljenog dvorca kneževske obitelji Odescalchi, a bogata gastronomska ponuda – new age kuhinja – bazirana je na autohtonim namirnicama, pripremanim na sofisticiran način, fusion filozofijom. Na taj način svakom gostu približava okuse Srijema i Slavonije na novi način. Naravno, sljuljujući vino na čaše uz svaki novi slijed jela…

Smještaj
Ukoliko poželite dulje ostati, kompleks Ladanjskog imanja Principovac nudi i luksuzno i moderno uređenih 5 apartmana u kategoriji 4 zvjezdice, te jedan De luxe apartman. Sve sobe smještene su na brežuljku, u sred vinograda, pružajući privatnost, mir i tišinu uz pogled koji očarava.

* Potrebna je rezervacija jer su smještajni kapaciteti ograničeni

 Image result for romantika vino 

Dodatni sadržaji
Ladanjsko imanje nudi i razne dodatne sadržaje za rekreiranje i uživanje u prirodi. Osim teniskog, odbojkaškog i badminton terena, tu se nalazi i 8 km asfaltiranih vinskih cesta kroz vinograde  koje su idealne za pješačenje, trčanje, vožnju našim biciklima, mopedima i električnim vozilima. Ukoliko se želite opustiti uz piknik sa dragom Vam osobom, obitelji ili prijateljima, tu su i male drvene kućice smještene na nekoliko lokacija usred vinograda.

Uz navedene aktivnosti u ponudi je i natkriveno vježbalište  za golf, kao i igralište sa 3 polja te škola golfa. 
Posebna ponuda je organiziranje i teambuilding aktivnosti natjecateljskog tipa, kojima se razvija natjecateljski duh, ali i produbljuju prijateljstva suradnika i kolega unutar tvrtke.

 

Stari podrum

U Iloku, na krajnjem istoku Hrvatske, ponad silnog Dunava, smjestilo se turističko naselje Stari podrum. Taj jedinstveni vinski objekt nasljeđe je i pokazatelj vrlo duge tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Osim nezaboravnog gastronomskog užitka, jedna od vrijednosti i atraktivnosti ovog turističkog naselja su dva vinska podruma iz 15. i 18. Oni više od pet stotina godina stvaraju i njeguju vrhunska vina te čuvaju dragocjenu arhivu i brojne tajne…

Restoran Stari podrum
Restoran „Stari podrum“ smješten je u posebnom ambijentu nekadašnje vinarije, čineći ga autohtonim i dajući mu karakterističan srijemski štih. Ugodan i topao, uz domaće delicije sljubljene s vrhunskom ponudom vina Iločkih podruma, restoran ni najveće eno-gastro znalce ne ostavlja ravnodušnima.
Restoran ima kapacitet od 100 sjedećih mjesta i dodatnih 60 pod natkrivenom vrtnom terasom. Restoran nudi i organizaciju najrazličitijih vrsta domjenaka i banketa kao što su seminari, kongresi, sastanci, obljetnice, vjenčanja, krstitke, vrtne zabave, rođendani i slično.

Kušaonica
Osim restoranske ponude, Stari podrum gostima nudi i cijelu vinsku paletu proizvoda vinarije uz stručno vođenu degustaciju od strane enologa ili sommeliera. Kako bi, nakon svakog kušanja sa nepca očistili okus prethodnog vina, dobit ćete porciju kruha i sira i omogućiti si novi doživljaj sa svakom novom čašom…

Suvenirnica
Kako bi gosti Starog podruma sa sobom ponijeli trajnu uspomenu ili bocu vina kao najpoznatiji iločki suvenir, otvorena je suvenirnica. Ona u svojoj ponudi ima cijeli asortiman vina Iločkih podruma, ali i autohtone suvenire iz domaće radinosti iločkih zanatlija.

Smještaj
Ako poželite ostati duže u Iloku, u sklopu Starog podruma nalazi se i 18 novouređenih soba u kategoriji 3 zvjezdice. Sve prozračne i elegantno uređene sobe pružaju prekrasan pogled na Dunav i nedirnutu prirodu koja ga okružuje.

Vinski podrumi iz 15. i 18.st.
Uz eno-gastronomski, nudimo i poseban povijesno-kulturni vid turizma. Strari podrumi koji datiraju iz 15. i 18. st. očarat će Vas svojom poviješću i pričama koje pričaju. Ovdje možete pogledati vina koja tek dozrijevaju u hrastovim bačvama, ali i vrijedna arhivska vina.

Ostalo u ponudi
Osim već navedenog, nudimo Vam vožnju turističkim vlakićem „Traminac express“ kojim ćete, uz vodiča, obići sve značajnije povijesne znamenitosti u Iloku. Vlakić će Vas naposlijetku odvesti na Ladanjsko imanje Principovac i njegov poznati vidikovac odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Uz čašu vina i ukusan obrok, pozivamo Vas da zaigrate golf, tenis i badmington ili jednostavno uživate u pogledu na nepregledne vinograde.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer