3 dana uživanja u prekrasnom Motovunu, 996 kn za dvije osobe, Villa Borgo

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun.

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun.

Ideja za Savršen vikend

Razgled Motovuna

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića  koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun. 

Motovun predstavlja jedan od simbola istarske unutrašnjosti do kojeg vodi najduže istarsko stepenište sa 1052 stepenice. S njegovih se zidina pruža pogled na dolinu rijeke Mirne i Motovunsku šumu koja je najpoznatije stanište bijelog i crnog tartufa te naslikovite gradiće unutrašnjosti Istre pa sve do Jadranskog mora i Alpa.

Svatko tko posjeti Istru jednostavno mora doći u Motovun i sam doživjeti autentični ambijent grada unutar zidina oblikovanih poputprstena koji okružuju staru jezgru.  Motovun je idealno mjesto za ljubitelje adrenalinskog sporta kao što su  paragliding i brdski biciklizam. Trasa Parenzana simbolizira jednu od najatraktivnijih mountain bike staza.
Od brojnih manifestacija koje se ovdje organiziraju najpoznatiji je  međunarodni Motovun Film Festival koji se održava krajem srpnja.

                 

Smještaj i cijene

Sobe

Villa Borgo ima u svojoj ponudi različite vrste soba stoga noćenja se mogu prilagoditi osobnim željama i potrebama. Sobe su koncipirane tako da mogu sadržavati jedan bračni krevet ili dva odvojena kreveta za jednu osobu. Također moguće je u svaku sobu postaviti i dodatni ležaj za dijete ili odraslu osobu. Villa ima ukupno šest soba s vlastitom kupaonicom, od kojih su dvije sobe s panoramskim pogledom na dolinu rijeke Mirne, okolne gradiće, mjestašca 
i netaknutu prirodu smještenu na brežuljcima i padinama podno Motovuna.

Pogled s preostale četiri sobe obuhvaća glavnu povijesnu motovunsku ulicu i uske ulice i prolaze koji su nekad predstavljali prvi red obrane od neprijatelja i sačuvali svoje kamene kuće i zidine. Posjetiteljima su za potrebe noćenja na raspolaganju i četiri manje sobe sa zajedničkom kupaonicom u potkrovlju Ville Borgo, kojima se ležaji također mogu prilagoditi ovisno o željama posjetitelja.

Cijena noćenja u sobi za dvije osobe u sobi s panoramskim pogledom na dolinu rijeke mirne već od 498 kn

Cijena noćenja u sobi za dvije osobe u sobi s pogledom na povijesnu motovunsku ulicu već od 578 kn

Vikend Planer
Vikend Planer