Savršeni vikend u hotelu Mirni Kutak*** 2 noćenja od 900 kn/dvije osobe

U samom srcu Gacke doline smjestio se hotel Mirni Kutak koji će vas zasigurno oduševiti svojom gastronomskom ponudom, a i izletničkim mjestima koje možete obići u samoj blizini...

U samom srcu Gacke doline smjestio se hotel Mirni Kutak koji će vas zasigurno oduševiti svojom gastronomskom ponudom, a i izletničkim mjestima koje možete obići u samoj blizini...

Hotel Mirni Kutak***

Posjetite srcr Gacke doline i uživajte u gastronomskim specijalitetima ovog kraja i internacionalne kuhinje. Ukoliko želite provesti odmor u ovom kraju, preporučamo vam smještaj i preporučujemo višednevne izlete i zabavu.

 
Hotel Mirni kutak opremljen je sa 31-om modernom sobom (66 ležaja), klimatiziranim prostorijama, a na raspolaganju u svakoj sobi vam nudi mini-bar, telefon, tv sa satelitskim programima, besplatni Internet, itd. Objekt raspolaže sa jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama te sa dva apartmana. Restoranska kuhinja raspolaže sa internacionalnom i ličkom kuhinjom što dokazuje dodjela priznanja za izbor 100 vodećih hrvatskih restorana.

Restoran Mirni kutak svoju kvalitetu temelji na 21-godišnjem iskustvu i nalazimo se među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj. Restoran se nalazi u blizini više lovišta na ptice, srednju i krupnu divljač, te u blizini rijeke Gacke koja je svjetski poznata po čistoći i sportskom ribolovu.
Prilikom vašeg posjeta preporučujemo posjet izvorima Gacke, Mlinicama, muzejima i arheološkim nalazištima, utočištu za mlade medvjede u Kuterevu, posjet svetištu Majke Božje od Krasna, te skijalištu u Krasnu.
Za ljubitelje sportskih letjelica, nalazimo se 3 km od sportskog aerodroma.

Hotel je okružen s tri nacionalna parka: 25 km od NP Sjeverni Velebit, 60 km od NP Plitvička jezera, 100 km od NP Paklenica 40 km od mora i kupališta, a svega smo 5 km od silaska Otočac s autoputa.

Cijena smještaja u hotelu Mirni Kutak***:

Jednokrevetna soba: 290,00 kuna
Dvokrevetna soba (za dvije osobe): 450,00 kuna
Trokrevetna soba (za tri osobe): 600,00 kuna

POPUST - 15 % na Suite Apartman (dvije osobe): PRIJE 700,00 kn -  SADA  595,00 kuna

Doplata za polupansion : 50,00 kn/osobi i danu

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu: 8,00 kn/ osobi i danu

Ne propustite pogledati...

Kako bi Vam uljepšali posjetu Gackoj dolini i njenoj netaknutoj prirodi, slobodni smo Vam ponuditi nekolicinu poznatih mjesta kojih ovaj kraj pruža..

1. Do polovice 20 st. rijeka Gacka je bila gospodarsko i društveno središte života cijele regije. Taj značaj davale su joj "malenice" - vodeni mlinovi podignuti na njenim vrelima i ponorima.
Majerovo, Tonković vrilo, Klanac vrilo, vrilo Pećina i Malinišće krase vijenci drvenih mlinica, pilana, stupa i koševa, tradicionalnog graditeljstva na vodi. Mlinice su bile sagrađene i na ponorima Gacke, naročito na skeli u Švici, na njenom nekadašnjem slapu.
                                                                                                                                           
2. Tijekom Vašeg boravka možete posjetiti kapelicu Sedam žalosti BlaženeDjevice Marije iz 1725. g. na brdu Fortica i mnoge druge svetkovine. Brdoviti put koji vodi do kapelice je križni put uklesan u kamen sa svetim slikama Isusa i njegovih podanika...Također imali bi priliku posjetiti mjesto Krasno, svjetski poznato među vjernicima Svetište majke Božije od Krasna gdje se svake godine za 15 kolovoza Veliku Gospu slavi Gospa sa tisućama vjernika diljem svijeta..

3. Ono što ovom kraju pruža posebnu značajnost i ljepotu su blizina Plitvićkih jezera.. NP Plitvice su od osam nacionalnih parkova jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj iz cijelog svijeta..Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 1949. godine, šumovit je planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Vodu dobivaju od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. Odvojena sedrenim barijerama, za koje je bilo odlučno razdoblje od posljednjih desetak tisuća godina, temeljna je osobitost Parka.

4. Nacionalni park Sjeverni Velebit, hrvatski nacionalni park, proglašen je 9. lipnja 1999. god.. Raznovrsnost krških fenomena te biljnoga i životinjskoga svijeta samo su dio posebne slike ove prirodne cjeline. Unutar parka nalaze se strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi, Lukina jama - jedna od najdubljih  jama na svijetu (otkrivena 1999.), botanički rezervat "Visibaba" s nalazištem endemične hrvatske sibireje (Sibiraea altaiensis ssp. croatica), botaniči rezervat Zavižan - Balinovac – Velika kosa te glasoviti Velebitski botanički vrt. Park je ispresijecan brojnim planinarskim stazama, od kojih je najpoznatija Premužićeva staza. Površina parka iznosi 109 km².

5. Park prirode VELEBIT – CEROVAČKE ŠPILJE  smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj.
Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa ukupno 4 km istraženih kanala. Za turistički posjet uređeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje.

6. Kuterevo – utočište malih medvjeda U Kutarevu, na ličkim obroncima Velebita nalazi se utočište  za medvjediće koji su nesretnim slučajem ili uslijed krivolova odvojeni od majke u dobi kad su premaleni za samostalan život. Dom im čini nekoliko ograđenih vrtača u kojima trenutno žive 4 medveda – Mrnjo Brundo i Janja Zora te još dva nedavno pristigla medvjedića, Ljuba Lika i Zdrava Gora. Medvjedići pred zimu dobivaju brlog, a od turista su odvojeni ogradom koja im omogućava mir neophodan za razvoj.

Obavezno pogledajte: Muzej Gacke Otočac, Memorijalni centar „Nikola Tesla“, Pećinski park Grabovača (Perušić)...

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer