Svi putevi vode u Đakovo, 3 dana za dvije osobe u hotelu Đakovo, samo 940 kn

U najljepšem dijelu istočne ravnice, na mjestu gdje se isprepliću sve staze, smjestio se hotel Đakovo. Hotel ponosno i odgovorno nosi ime grrada Đakova, koji nosi titulu ˝srce Slavonije˝. Ovo je jedinstvena prilika, da ukoliko to još niste, odsjednete preko vikenda u ovom gradu.

U najljepšem dijelu istočne ravnice, na mjestu gdje se isprepliću sve staze, smjestio se hotel Đakovo. Hotel ponosno i odgovorno nosi ime grrada Đakova, koji nosi titulu ˝srce Slavonije˝. Ovo je jedinstvena prilika, da ukoliko to još niste, odsjednete preko vikenda u ovom gradu.

Ideja za savršen vikend

Đakovo nije lako jednoznačno odrediti jer grad ima svoj život, jedinstvenu povijest, kodove poznate samo Đakovčanima, urbane mitove i legende, u sebi krije dovoljno tajni i izazova za svakoga tko želi o njemu više saznati…

Đakovo je danas grad s nizom prosvjetnih i kulturnih institucija kakve nemaju ni veći gradovi. S Katoličkim i bogoslovnim fakultetom te bogoslovnim sjemeništem Đakovo je sveučilišni grad, a tu su još Muzej Đakovštine, Spomen muzej biskupa J.J. Strossmayera, Crkva Svih Svetih, Biskupski dvor, Kaptolske kurije, Državna ergela lipicanaca, Samostan sestara Sv. Križa, Korzo…

Od prirodnih znamenitosti ističe se Strossmayerov perivoj, jezero Jošava i jezero Borovik.

 Biseru graditeljstva, đakovačkoj katedrali Svetog Petra, građenoj između 1866. i 1882. godine, ne prestaju se čuditi i diviti već od samih početaka gradnje. U nju je utrošeno sedam milijuna opeka iz ciglane đakovačke biskupije a kamen je dobavljan iz raznih europskih država. Strossmayerova katedrala građena je mješavinom romaničkog, gotičkog i renesansnog sloga, a još su je suvremenici nazivali ''čudovištem umjetnosti''.

 Đakovo se ponosi mnogim važnim kulturnim manifestacijama, među kojima se izdvajaju Đakovački vezovi. To je danas dobro poznata i afirmirana manifestacija izvornog narodnog folklora s tradicijom dugom 45 godina. Svakog srpnja Đakovom prolaze povorke sudionika u raskošnim narodnim nošnjama. Đakovački vezovi su najvažnija smotra hrvatskoga folklornog stvaralaštva koja okuplja na desetke tisuća sudionika.

 Državnu ergelu lipicanaca osnovali su đakovački biskupi i jedna je od najstarijih u Europi. Godine 1972. ergelu je posjetila i engleska kraljica Elizabeta II. Đakovački lipicanci stoljećima su povezani sa slavonskom zemljom i ljudima.

Ovaj grad se također diči bogatom gastronomijom čije se ''brandiranje'' provodi putem raznih gastro festivala, te nastoji očuvati tradicijske obrte putem specijaliziranih sajmova.

Đakovo je najbolje obići pješice uživajući u njegovim ulicama, a kao orijentir u prostoru iz svakog kuta vidljivi su tornjevi velebne katedrale koji zaštitnički natkriljuju grad.

 

O smještaju 

U najljepšem dijelu istočne ravnice, na mjestu gdje se isprepliću sve staze, smjestio se hotel Đakovo. Hotel ponosno i odgovorno nosi ime grrada Đakova, koji nosi titulu ˝srce Slavonije˝. Ovo je jedinstvena prilika, da ukoliko to još niste, odsjednete preko vikenda u ovom gradu. Odgovornost je pokazati svakom gostu vrijednost povijesnih nasljeđa, tradicije i kulture ovog dijela. 

Hotel Đakovo je otvorio svoja vrata još 2009. godine te je od tada nezaobilazna destinacija za sve koji dolaze u istoimeni grad. Hotel je član udruge malih obiteljskih hotela u Hrvatskoj, čija se poslovna filozofija svodi na otvorenost, ljubaznost, kreativnost i individualni pristup svakom svom gostu.

Cjenik

Classic (jednokrevetna – 300 kn, dvokrevetna – 470kn)
klima uređaj, tv + satelitski program, telefon, internet, kupaona,dva kreveta
Business (jednokrevetna – 350 kn, dvokrevetna – 500 kn)
klima uređaj, tv + satelitski program, telefon, internet, kupaona,francuski ležaj za dvije osobe
Deluxe ( jednokrevetna – 400 kn, dvokrevetna – 600 kn)
klima uređaj, tv + satelitski program, telefon, internet, kupaona,francuski ležaj francuski ležaj za dvije osobe, prostor za sjedenje
Apartman (jednokrevetna – 500 kn, dvokrevetna – 750 kn)
klima uređaj, tv + satelitski program, telefon, internet, kupaona, dnevni boravak,krevet sa francuskim ležajem za dvije osobe

Cijena se odnosi na sobu. 
U cijenu noćenja uračunat je PDV i doručak. 

Boravišna pristojba iznosi 6,00 kn po osobi dnevno.
Prijava u hotel od 14:00 sati, a odjava do 12:00.

Cijena dnevnog boravka se u skladu sa ugostiteljskim uzancama naplaćuje
u iznosu 50% cijene redovnog noćenja, a dnevni odmor se smatra boravak 
u trajanju do 8 sati i to između 6:00 sati do 18:00 sati navečer.

Sve cijene podliježu promjeni bez predhodne najave.
Cijene za grupe moguće su na zahtjev.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer