Provedite vikend u šarmantnim " Dvorima od Škrapi " u srcu Istre!

ako je u Istri sve blizu, u kratke kasnojesenske ili zimske dane, lijena ljetna predvečerja ili svježa proljetna jutra, dobro je sve imati nadohvat ruke. U takve dane u četiri koraka, kroz 4 kuće, Istrom ćete proći kroz Dvore od Škrapi.

ako je u Istri sve blizu, u kratke kasnojesenske ili zimske dane, lijena ljetna predvečerja ili svježa proljetna jutra, dobro je sve imati nadohvat ruke. U takve dane u četiri koraka, kroz 4 kuće, Istrom ćete proći kroz Dvore od Škrapi.

Ideja za savršen vikend:

Nazovimo Dvore zakloništem – ne samo od kiše, hladnoće ili sunca, već i od olujnih udara marljivosti, hiperaktivnosti i ostalih opasnosti.
Uporni istraživači načinit će još pokoji korak. Oni aktivni ispitat će svoje umijeće golfa, odigrati partiju boća ili se osvježiti u bazenu. Netko će pronaći i vinski podrum, ali oprez: piti pametno – umjereno. Uživati svim srcem – neumjereno.

Hiža od Šparug: Prizemljem Hiže od šparug dominira prostran dnevni boravak s kaminom. Udobno zavaljen u starinski naslonjač gost će uživati u pogledu na galeriju, kao i raskošnu drvenu krovnu konstrukciju. Kao i sve druge prostorije u kući, i dnevni boravak je opremljen starinskim restauriranim namještajem, dok su masivni drveni podovi izgrađeni od više desetljeća starog hrasta.
Kuhinjom i blagovaonicom dominira kameni “lavandin”, dok je svaka keramička pločica kojom je obložen zid kuhinje unikatni ručni rad.
Boja lavande dominira prostorom u kojemu se nalazi sauna i bazen u kome ćete opustiti sva čula po izlasku iz saune.
Na 1. katu Hiže od šparug nalaze se tri dvokrevetne spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, od kojih svaka ima izlaz na terasu. Zaželite li pročitati knjigu ili jednostavno uživati u pogledu na dnevni boravak s kaminom, zavalite se u naslonjač na galeriji.
Kuća je predviđena za boravak 6 osoba, ali postoji mogućnost smještaja 2 dodatne osobe.

Hiža od Skute:Još jedan korak čarobnog putovanja kroz Dvore od Škrapi. Teško je nevještome pisati o istarskoj kuhinji i svim raznolikim delicijama koje nudi. Treba ih probati. Kako tek onda opisati svu svježinu i lakoću skute – svježeg ovčjeg ili kravljeg sira. Prekrasan početak dana, ali i svakog kasnijeg obroka, osobito ako uz skutu dodate po koju svježu smokvu. Feta pršuta (dakako istarskog) je dopuštena.
Nakon uživanja u ljepotama istarskih gradića, pitomih brežuljaka ili užurbane rivijere, dozvolite si i trenutak odmora u smirujućoj bjelini Hiže od skute. Poneka čaša malvazije ili mirisnog muškata u sigurnoj sjeni baladura, pomoći će Vam u sređivanju tolikih dojmova.

Hiža od Fritaj:Posebnost Hiže od fritaj je da se ona sastoji od 2 apartmana, za manje obitelji ili parove. Svaki od njih nalazi se na vlastitoj etaži, čime je osigurana intimnost i privatnost gostiju, a apartmani se međusobno razlikuju i po veličini.
Žuti apartman predviđen je za boravak 2 osobe, uz mogućnost smještaja 2 dodatne osobe, dok je Zeleni apartman predviđen za boravak 4 osobe, također uz mogućnost smještaja 2 dodatne osobe.
Unutrašnjost Hiže od fritaj skriva bogato opskrbljen vinski podrum u hladu kojega ćete osim degustacije vina moći provesti i mnogi ugodni trenutak.
Želite li, osim uživanja u sauni vlastite kuće, uživati u blagotvornim učincima u većem društvu, na raspolaganju Vam je velik prostor za relaksaciju u kome se osim saune, nalazi i prostor za odmor i sportske aktivnosti.
Prvi kontakt svakog gosta sa Dvorima od Škrapi biti će na recepciji koja se također nalazi u Hiži od fritaj. Poželi li veće društvo „spojiti stolove“, velika sala za blagovanje s pripadajućom natkritom terasom, biti će dovoljna za sve goste Dvora. Naposljetku, poželite li u intimnoj atmosferi odigrati partiju karata, šaha, ili jednostavno opustiti se uz dobru knjigu, galerija na katu kuće je pravo rješenje za Vas.

Hiža od Terana:Četvrti korak kroz Dvore od Škrapi. Teran. Veličan od mnogih, teran je tamne rubinove boje, voćne arome, živih mirisa – ali, zašto nabrajati. Probajte i ocijenite ga sami. Teran je stara autohtona sorta Istre. Pili su ga i cijenili Rimljani, navodno mu i sam Casanova duguje dio svoje slave. Da sjajno ide uz jela od mesa i divljači svi znaju, o ombolu i kobasicama da i ne govorimo. Sve to vrijedi i za njegovu podvrstu refošk. Pijte ga koliko god možete, ali – ne previše.
Okusima najbogatije istarsko vino zaslužuje upravo ovu hižu. Osjetit ćete to zavalite li se u bogate, gotovo srednjovjekovne naslonjače, zagrijete li se pred kaminom nakon šetnje jesenskim Motovunom, ili jednostavno odmarate uz svježinu bazena.

Cijene su dostupne na upit.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer