Jednodnevna tura: "Sjaj Antike južne Istre" 1.299 kn po osobi

Doživite enološku i gastronomsku ponudu južne Istre u jednom danu uz turističkog vodiča i sommeliera. Izlet koji će Vas očarati i zauvijek ostati u Vašem sjećanju.

Doživite enološku i gastronomsku ponudu južne Istre u jednom danu uz turističkog vodiča i sommeliera. Izlet koji će Vas očarati i zauvijek ostati u Vašem sjećanju.

Ideja za savršen jednodnevni izlet

Doživite enološku i gastronomsku ponudu južne Istre u jednom danu uz turističkog vodiča i sommeliera. Stari su Rimljani baš znali uživati. Zašto ne bi i vi? Odlučite jedan dan provesti upoznajući se s bogatim antičkim nasljeđem grada Pule. Prošećite tri tisuće godina starim ulicama, Amfitetarom, Forumom.

Izlet započinje u 10 h ispred Amfiteatra ( Arena ) , kroz stari dio antičkog grada pa sve do rimskog Foruma, gdje nas očekuje vinska degustacija uživanje uz finger food i maslinovo ulje te stručno vođenje sommeliera s pogledom na najstarija i najljepša zdanja na Forumu – Augustov hram i Gradsku vijećnicu.

Nakon degustacije mini busom krećemo prema Vinariji Trapan . Radi se o jednoj od najpoznatijih vinarija južne Istre gdje nas ugošćuje enolog i tijekom druženja ( 2 sata ) opisuje proces proizvodnje, upoznaje nas sa najboljim vinima podruma. Proizvodnja u vinariji Trapan prvenstveno je obiteljski posao jer traži puno pažnje. Vjerujući u uspjeh misije, stvarajući iz srca, dajući sebe u cijeli proces proizvodnje vlasnici su pronašli smo pravi put koji nas vodi ka zacrtanom cilju – stvoriti prepoznatljiv proizvod u kojem će uživati i oni najprofinjenijeg ukusa.

Za kraj druženje vodimo vas u konobu gdje ćemo uz tri slijeda upoznati istarske specijalitete.
Nakon večere vraćamo vas na mjesto polaska ili po dogovoru ( Pula 18 h ).

Cijena ture: 1.299 HRK po osobi
Minimalan broj osoba : 4
Ture : od ponedjeljka do petka 
Vrijeme ture: od 10 do 18 

 

Prijedlog razgleda ostalih vinskih cesta

 

Vinska cesta 1: Bujština (Brtonigla, Umag, Novigrad, Dajla, Nova Vas, Grožnjan, Buje, Savudrija)

Buje
Srednjovjekovni grad akropolskog tipa smješten na brežuljku u unutrašnjosti Istre, od Poreča je udaljen 34km. Obiđite kamene kule s kućama u venecijanskom stilu, razonodite se jahanjem ili lovom, a potom uz večeru nazdravite čašom muškata i Bujskog merlota.

Grožnjan
Srednjovjekovni gradić koji broji samo 193 stanovnika, svjetski je centar Glazbene mladeži i slikarska kolonija. I dok je okolica Grožnjana poznata po speleološkim lokalitetima i biciklističkim stazama, u podrumima konoba krije se pravi raj domaće kuhinje i istarskog tradicionalnog terana.

Nova Vas
Naselje je osim po vinima, osobito malvaziji, poznato po obližnjoj spilji - jami Baredine u kojoj obitava čovječja ribica. Jamu tijekom travnja možete razgledati od 10 do 16 sati, a 300m duga staza koja vodi kroz 5 dvorana sa stalagmitima i stalaktitima završava pogledom u 4 m široko i 66m duboko grotlo s podzemnim jezerima dubine do 30m.

Vinska cesta 2: Poreština (Višnjan, Tar, Baderna, Funtana, Lovreč)

Višnjan
Maleni grad 13 km udaljen od Poreča, po broju i značaju astronomskih otkrića spada među prvih 5 u svijetu. Smješten nadomak rijeke Mirne i motovunske šume poznate po tartufima, Višnjan će Vas ugostiti u podrumima gdje savjetujemo kušati Porečki merlot ili Cabernet sauvignon.

Tar
Naselje na moru u blizini Novigrada za vedra će vremena s crkvenog zvonika posjetitelju pružiti jedinstven pogled na zvonik Sv. Marka u Veneciji i Alpe. Spustite li se - u podrume i konobe, otkrit ćete kako se nadopunjuju istarska malvazija i morski specijaliteti.

Vinska cesta 3: Pazinština (Buzet, Tinjan, Pazin)

Buzet
Gradić smješten na osamljenom brežuljku posred doline kojom protječe Mirna, naseljen je od prapovijesti. Avanturistima poznat po atraktivnom paragliding poligonu na Raspadalnici, Buzet u travnju postaje središte glazbenog festivala "Raspjevana Buzeština". Ljubiteljima vina preporučujemo čašu buzetskog terana intenzivne arome.

Pazin
Pazin je od Poreča udaljen 32 km i nekada je bio sjedište grofova i plemstva. Staro se naselje uzdiže nad provalijom, jamom Fojba, proglašenom prirodnim fenomenom, a ponorom dubokim preko 100 m protječe potok i oblikuje 3 jezera. Gastronomima je Pazin poznat po prvoklasnoj puretini koju preporučujemo upotpuniti pazinskim teranom, a lovcima savjetujemo posjet lovačkom društvu Vepar.

Vinska cesta 4: Rovinj (Rovinj, Vodnjan, Valbandon)

Valbandon
Malo turističko mjesto od Pule udaljeno samo 3 km, prikladno je za miran odmor. Ovdje će blaga topla klima proljeća na moru bit još ljepša osvježite li se aperitivnim vinima iz rovinjske vinarije.

Vodnjan
Na cesti za Trst, 10 km od Pule, stoji Vodnjan - gradić srednjovjekovne urbanističke strukture. U okolici koja je ispresijecana stazama i vinogradima, posjetite neku od konoba kušajte slatku malvaziju rovinjske vinarije.

Preporuka smještaja

Hotel Vila Lili (Rovinj)

Vila Lili je mali tim koji će slušati Vaše želje i planove. Ne nude samo „doručak“ nego i pravi užitak mirisa i okusa koje daje crvena istarska zemlja, ali i more. Fileti inćuna i sardina s najboljim djevičanskim maslinovim uljem, kruh i sir s maslinama... Sobe su sve različite, a odišu šarmom domaćina. Kreveti su kao stvoreni za dobar san a jastuci antialergijski. Kad otvorite ujutro prozor Vaše sobe, sunce će Vas pomilovati po licu a miris mora, lavande i ružmarina zaželit će Vam DOBRO JUTRO.

Hote Sveti Benedikt (Novigrad)

Hotel se nalazi u malom istarskom, ribarskom mjestu Dajla. Obiteljski vođen hotel ima 15 konfornih soba, od toga 7 hotelskih apartmana. Sve klimatizirano. Hotel je smješten u neposrednoj blizini mora i plaže.
Hotel ima vlastito parkirališ¡te, a od plaže je udaljen samo pedesetak metara.

Villa Karda Residence (Poreč)

Villa Karda smještena je na optimalnoj lokaciji, Poreč se ubraja u top destinacije u Hrvatskoj. Svega 200-tinjak metara udaljene su prekrasne plaže, sa pogledom na grad Poreč. Zaboravite na auto, centar grada udaljen je 5 minuta hodanja, kao i svi važniji "punktovi" kojima Poreč raspolaže.

Hotel Zlatna Vala (Umag)

Hotel je smješten u neposrednoj blizini mora, na kraju mirne uvale obasjane zlatnim odsjajem sunca. Dok boravite ovdje, osjećate miris mora, a prati vas šum valova i razgovor galebova. Hotel je komforan i opskrbljen svim potrebnim sadržajima. Tu ćete susresti i dio naše mediteranske povijesti, sjedinjene s obiteljskom tradicijom. Boravak u Zlatnoj Vali je istinski je doživljaj Mediterana, sa svim mirisima i okusima koji ga okružu

Villa Borgo (Motovun)

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića  koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun. Villa Borgo ima u svojoj ponudi različite vrste soba stoga noćenja se mogu prilagoditi osobnim željama i potrebama.

Dva Baladura (Kanfanar)

Dva Baladura su smješteni u Plikovićima, mali zaselak, oaza mira i zelenila. Objekt se nalazi samo 12 km od turističkog Rovinja. U 2005. Prekrasan obiteljski hotel Dva Baladura je izgrađen u 2005. godini
Mirna, obiteljska atmosfera obuhvaća apartmane,  uređene s pažnjom, kao i restoran koji će biti hrana za sva Vaša osjetila.

Stancija Mamu (Kanfanar)

Na posjedu veličine 14000 m2 nalazi se kuća za odmor koja može smjestiti 9 osoba, ljetna kuhinja s perilicom za rublje, mobilnim roštiljem i opremom za bazen. Veliki kameni stol za objed nalazi se pod stoljetnom ladonjom dok se do privatnog bazena s okruženim zelenilom veličine 9 x 4 m, punjenog slanom vodom i dubine od 150 do 190 cm dolazi lavandinim puteljkom. Bazen je otvoren od svibnja do listopada.

Zatišje (Savudrija)

Hotel je okružen mediteranskim raslinjem. Trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 100 metara. Igrališta za tenis nalaze se na 200 metara od objekta. Cijelo područje puno je biciklističkih staza koje vode do drvenih rimskih ruševina. Najstariji svjetionik na Jadranu, izgrađen 1818. godine, smješten je u Savudriji.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer