Budimpešta, 2 dana autobusom, 380 kn!

BUDIMPEŠTA - KRALJICA DUNAVA
glavni grad Mađarske sa 1,7 milijuna stanovnika, je grad u kojemu se isprepliću različite kulture, to je grad prijestolnica Ugarskog carstva, grad u kojem su spojeni brdoviti Budim i ravničarska Pešta, koje razdvaja rijeka Dunav.

BUDIMPEŠTA - KRALJICA DUNAVA
glavni grad Mađarske sa 1,7 milijuna stanovnika, je grad u kojemu se isprepliću različite kulture, to je grad prijestolnica Ugarskog carstva, grad u kojem su spojeni brdoviti Budim i ravničarska Pešta, koje razdvaja rijeka Dunav.

Termini: 10.02. - 11.02.  |  17.02. - 18.02.  |  17.03. - 18.03.

 

 

Gradom dominira zgrada Parlamenta treća po veličini u svijetu, te brojni mostovi preko Dunava od kojih je najstariji i najpoznatiji Lančani most. Budimpešta je poznata i po brojnim dvorcima i tvrđavama od kojih su neki svrstani i na UNESCO-v popis kulturne baštine, religijskim hramovima i kulturnim institucijama. Među najpoznatijim građevinama su i katedrala sv. Stjepana, prvog mađarskog kralja, te najveća sinagoga u Europi.

Osim kulturnih znamenitosti Budimpešta nudi i brojne zabavne sadržaje kao shopping u poznatoj Vaci ulici, večeru na brodu ili u čardi, te bogat noćni život u brojnim klubovima.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan. ZAGREB, BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja prema Budimpešti uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Budimpeštu u podnevnim satima. Razgled grada: CITADELA, BUDIM, TRG HEROJA, KATEDRALA SV. STJEPANA, RIBARSKA UTVRDA, PARLAMENT... Smještaj u hotel i kraći odmor. Šetnja Vaci ulicom- jednom od najpoznatijih ulica u Budimpešti, a ishodište joj je na trgu Vörösmarty. Kao što Beč ima svoj Sacher, tako i Budimpešta ima slastičarnicu GERBEAUD u kojoj možete probati i vjerojatno najpoznatiju mađarsku slasticu, Doboš tortu. Fakultativno večera u čardi (tipičnom mađarskom restoranu sa muzikom i folklornim programom). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan. BUDIMPEŠTA, BALATON, ZAGREB

Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekoj od aktualnih izložbi. Po želji grupe odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Odlazak u pravcu Balatona. Fakultativno kasni ručak u čardi. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 


CIJENA UKLJUČUJE
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu po izboru, razgledavanje i obilazak Budimpešte u pratnji vodiča, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.


CIJENA NE UKLJUČUJE
Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativna vožnja brodom po Dunavu 10€, fakultativna večera u Čardi uz folklorni program 25€, ručak na Balatonu 17€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Hotel 3*

FIRST MINUTE cijena: 380,00 kn 

Redovna cijena:450,00 kn

 

Hotel 4*

FIRST MINUTE cijena: 420,00 kn

Redovna cijena: 490,00 kn

Vikend Planer