ŠtrudlaFest- 8.09.2019.- Jaškovo

SLAĐE NE MOŽE:U netaknutoj prirodi možete probati ono što do sada nikada niste!

Ipak, ovaj gastro festival je drugačiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek pet minuta od Ozlja, a deset od Karlovca.

SLAĐE NE MOŽE:U netaknutoj prirodi možete probati ono što do sada nikada niste!

Ipak, ovaj gastro festival je drugačiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek pet minuta od Ozlja, a deset od Karlovca.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od one klasične s jabukama, pa sve do one s ružinim laticama koju, vjerujemo, mnogi nikada nisu probali. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastro događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl budući da se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta.
 
Ovaj jedinstveni događaj započinje već u 10 sati, a traje sve do 19 kada će vjerojatno izlagači štrudla već debelo odmarati jer prošle su godine štrudle planule samo što si rekao ''keks''. E baš zato ove će godine biti još više razvučenih štrudli, ali i cijeli niz sadržaja kako bi dolazak u Jaškovo, selo štrudle, bio prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.
Bit će tu i vožnje fijakerom, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, jahanje na konjima, gladijatorske borbe. 

07.09. 2019. se održava treća utrka Run of Heart. I ove je godine događanje međunarodno, inkluzivno i humanitarno, događanje na kojem je bitno sudjelovati, sudjelovati sa srcem i osjetiti zajedništvo u različitosti. Uključiti se mogu svi... od onih najmanjih do najvećih, od onih kojima je nešto teže kretati se i uključivati u sportske aktivnosti, do onih kojima je trčanje ljubav i strast koju žele podijeliti. Među nizom pripremljenih dionica svatko može naći nešto za sebe: djeca, hodači, osobe u invalidskim kolicima i trkači kojima više odgovaraju nešto kraće (2 ili 5 km), ili pak dulje dionice (10,5 km). Sve sudionike očekuju finišerske medalje i ručak, a najuspješnije šarolike nagrade. Za djecu su organizirane radionice od strane Gradske knjižnice ˝Ivan Goran Kovačić˝ te demonstracija Taekwondo kluba Ozalj.

08.09.2019. štrudlomanija se nastavlja u Jaškovu, selu štrudle na 4. ŠtrudlaFestu. Nakon izrazito uspješnog prošlogodišnjeg izdanja s oko 6500 posjetitelja, ove godine će posjetitelje dočekati  najsadržajnije  izdanje na 3 lokacije:  gastro radionice, više od 70 okusa štrudle, bogata ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ugostitelji s biranim specijalitetima, radionica izrade keramika i prirodne kozmetike. Posebno bogat bit će ovogodišnji dječji kutak: djeca će moći jahati na ponijima, vrtiti se na drvenom vrtuljku, sudjelovati na dječjim gastro i zabavnim radionicama. Ovogodišnji ŠtrudlaFest će ugostiti sudionike iz Vinkovaca s Rimskih dana s bogatom ponudom rimskih gastro delicija i atraktivnim gladijatorskim borbama dok će gošće iz Slovenije pokazati kako one pripremaju štrudlu. 

 

Vikend Planer
Vikend Planer