×

3 dana uživanja u prekrasnom Motovunu, 996 kn za dvije osobe, Villa Borgo

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun.
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Ideja za Savršen vikend

Razgled Motovuna

U unutrašnjosti Istre, na brežuljku koji dominira dolinom rijeke Mirne smješten je jedan od najatraktivnijih srednjevjekovnih gradića  koji je ime dobio zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, tj. grad u gori, odnosno Montona a kasnije Motovun. 

Motovun predstavlja jedan od simbola istarske unutrašnjosti do kojeg vodi najduže istarsko stepenište sa 1052 stepenice. S njegovih se zidina pruža pogled na dolinu rijeke Mirne i Motovunsku šumu koja je najpoznatije stanište bijelog i crnog tartufa te naslikovite gradiće unutrašnjosti Istre pa sve do Jadranskog mora i Alpa.

Svatko tko posjeti Istru jednostavno mora doći u Motovun i sam doživjeti autentični ambijent grada unutar zidina oblikovanih poputprstena koji okružuju staru jezgru.  Motovun je idealno mjesto za ljubitelje adrenalinskog sporta kao što su  paragliding i brdski biciklizam. Trasa Parenzana simbolizira jednu od najatraktivnijih mountain bike staza.
Od brojnih manifestacija koje se ovdje organiziraju najpoznatiji je  međunarodni Motovun Film Festival koji se održava krajem srpnja.

 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com