×

A trip to the Middle Velebit - a day full of adrenaline and fun!

A trip to the Middle Velebit - a day full of adrenaline and fun!
When people mention the weekend in central Velebit everyone thinks that awaits them just hiking and nothing else. But middle Velebit offers much more ... plenty of adrenaline, good local grub, unspoiled nature and cool museums ...
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Kad ljudima spomenete vikend na srednjem Velebitu svi misle da ih čeka samo planinarenje i ništa osim toga. Međutim srednji Velebit nudi znatno više – kao prvo dostupnost osobnim automobilom do atraktivnih planinarskih domova, za one koji žele malo planinariti ako i kada to vremenski uvjeti i doba godine dopuštaju! Zatim obilje adrenalina, dobru domaću klopu, netaknutu prirodu i fora muzeje. Na kraju treba spomenuti i srdačne Ličane bez kojih ovaj doživljaj ne bi bio potpun.

Naš izlet započinjemo putem prema Gospiću. Nekoliko kilometara od grada Gospića čeka nas velika doza adrenalina u pustolovno-izletničkom centru Rizvan-city. Sadržaji koje park nudi potjerati će vam krv brže tijelom, a čut će se i po koji vrisak. Ovdje se možete penjati po stijeni i zaigrati paintball ili se provozati quadovima i jeepom. Posebne atrakcije su i najadrenalinskije – obiđite redom adrenalinski park (postavljen u krošnjama divovskih bukvi), zip line (na kome ćete vrištati kao curica) i za kraj divovsku ljuljačku (tu ćete već ostati bez riječi). Ako vas je dovoljno možete zaigrati divovski stolni nogomet. 

Na povratku u Gospić isplati se navratiti i u Perušić. U Pećinskom parku Grabovača možete, u pratnji odličnog stručnog vodiča, obići Samogradsku pećinu. Osjetno se razlikuje od ostalih turistički uređenih špilja u Hrvatskoj, lako je dostupna i djeci, ali ipak na noge obujte prikladnu obuću. U blizini je i tzv. Turska kula, odlična prilika za one koji bi htjeli još malo adrenalina.

Ukoliko niste računali da ćete puni adrenalina biti i gladni i niste ponijeli sendviče na izlet, u Gospiću se nalaze dva odlična restorana – Maki i Zlatna potkova. U oba se poslužuje ukusna lička i "nelička" hrana, pa odabir gdje ćete ručati ostavljam na izbor. 

Za kraj, Gospić i njegova bliža okolica nude još tri zanimljiva muzeja / izložbe. U samom gradu smješten je muzej Like. U njemu će najviše uživati ljubitelji antičke povijesti i likovne umjetnosti. Ono što nikako ne smijete propustiti je Memorijalni centar Nikole Tesle u obližnjem Smiljanu. Osim velikih to se svakako odnosi i na obitelji s malom djecom – parkić poput onog u centru vjerojatno niste vidjeli nigdje drugdje. Istinski rodoljubi mogu navratiti i do Velikog Žitnika u kome je rodna kuća oca domovine, Ante Starčevića.

Ideja je mnogo - možete obići sve gore navedeno, po želji nešto preskočiti ili dopuniti izlet ribolovom na pastrve u nekoj od ličkih rijeka.... 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com