×

Active holidays in Rakovica and Plitvice Lakes, Degenija ****

Active holidays in Rakovica and Plitvice Lakes, Degenija ****
The hotel's location in the heart of Croatian is ideal for all visitors who want to explore our oldest National Park Plitvice Lakes. Besides enjoying the magnificent beauty of the park, lakes and magnificent waterfalls, location of the hotel Degenjia **** is an excellent base to explore and visit the rest of the Croatian.
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Ideja za aktivni vikend

Područje Plitvičkih jezera i Rakovice iznimno je pogodno za aktivni odmor, pa tako u sklopu hotela Degenija možete iznajmiti bicikl te istraživati čari plitvičkoga kraja po označenim biciklističkim stazama, šetati šetnicama, a tijekom vrućih ljetnih dana možete se okupati u rijeci Korani koja teče u blizini našeg hotela i restorana (1 km). Zimi možete sanjkati i skijati na skijalištu Mukinje koje je udaljeno 7 km od hotela, dok će se ljubitelji životinja i jahanja konja sigurno zaputiti prema ranču Jelov Klanac koji se nalazi 6 km od hotela.

Posjetitelji željni avanture i adrenalina mogu u krugu 25 km od hotela uživati u sljedećim aktivnostima: rafting/kayak, off road vožnja quadovima/ATV, paintball, military drill.

BICIKLISTIČKE STAZE
Čitavo plitvičko područje iznimno je atraktivno za vožnje biciklom zbog prekrasnog krajolika i šumskih prostranstava. Za sve ljubitelje cikloturizma izrađene su biciklističke karte i rute. Hotel Degenija nudimogućnost iznajmljivanja bicikala. Rute: http://cikloturizam.tzkz.hr/hr

PAINTBALL, MILITARY DRILL, VOŽNJA QUADOM - u suradnji sa "B.Z. Ponos" za Vas se može organizirati i jedinstvena avantura u prirodi.

KUPANJE U KORANI
U blizini hotela i restorana Degenija (300 m – 2 km) nalazi se nekoliko kupališta na rijeci Korani. Kristalno bistra voda i slapovi sigurno će Vas privući tijekom vrućih ljetnih dana da se rashladite!

JAHANJE KONJA NA RANČU "JELOV KLANAC"
U mjestu Jelov Klanac udaljenom 10 km od od nas uživajte u igri sa konjima i ostalim domaćim životinjama.

MLINICA I ŠETNICA ČATRNJA
Uz rijeku Koranu od naselja Čatrnja do Drežnik Grada izgrađena je pješačka šetnica u duljini 2,2 km. Idealna je za laganu šetnju i razgledanje prirode, a najvećim dijelom nema većih uspona i nagiba. Na početku šetnice u Čatrnji nalazi se obnovljena mlinica, a na kraju šetnice u Drežnik Gradu pogledajte stari grad Drežnik.

SLOBODNO PENJANJE (GAJINA PEĆINA)
2km od hotela nalaze se staze za slobodno penjanje ponad kanjona Korane.

LOV
Područje općine Rakovice i Slunja bogato je lovnom divljači – lisicama, srnama, zečevima, divljim svinjama, vukovima te pernatom divljači – patkama, prepelicama, golubovima.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com