×

Atraktivne destinacije Parka prirode Medvednica- idealan vikend odmor za cijelu obitelj

Prošećite planinarskim i poučnim stazama sa svojom obitelji te usput posjetite neke od brojnih znamenitosti koje Medvednica pruža. Odmorite se uz ugodan sljemenski ručak u nekima od lovačkih i planinarskih domova te lugarnica.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Ideje za savršen obiteljski vikend

Krenite nekom od brojnih staza koje vode od Šestina, Gračana, Markuševca itd.

Preporučamo planinarsku stazu 14, koju Zagrepčani popularno zovu ˝Leustekov put˝. Ovo je jedna od najlakših staza za penjanje, stoga je prilagođena i najmlađim uzrastima. Povedite u šetnju svoju obitelj i kućne ljubimce te uživajte u prirodi koju nam Leustekova staza nudi.

Staza kreće od tunela u Gračanskom dolju, do kojega možete doći i tramvajem broj 15. U blizini staze se nalaze temelji nekadašnje vile Rebar. Cijeli put je, zbog svojih odmorišta, prigodan i za kraća zaustavljanja. Na pola puta (3,2 km) nalazi se planinarsko sklonište ˝Adolfovac˝, a pri samom vrhu se možete okrijepiti pitkom vodom na zdencu.

 

Staza preko Činovničke livade ( koja  je raj za zimske radosti i sanjkanje) vodi do samog TV tornja Sljeme, pored kojeg se nalazi i vidikovac koji pruža odličan panoramski pogled.

  

Preporučamo obiteljski ručak i kavu, pri vrhu, u nekima od domova i lugarnica.

 

Povratak možete iskoristiti šetnjom i nekom od drugih planinarskih staza, kako bi mogli posjetiti i ostale znamenitosti koje Medvednica nudi.

Uz ovaj paket, poklanjamo Vam besplatni GPS turistički vodič...
Na webu: http://najboljeuhrvatskoj.info/prijava/ upišite 
Korisničko ime: medvednica
Lozinka: medvednica

Sretan put i ugodan vikend želi Vam VIKENDPLANER ekipa! :)

 

Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com