×

Gastro putovanje na Gvatemalu o kojem će se još pričati

Proljetni dani lagano se bliže, a s njima i uživanje u toplim sunčevim zrakama, u prirodi uz roštilj. Odlično zagrijavanje za ove omiljene aktivnosti i druženje u kojima svi okupljeni postaju „grill masters“ održalo se sinoć u restoranu Batak na Kajzerici. Neodoljiva gastronomska avantura iz Gvatemale stigla je u Zagreb i okupila obožavatelje dobre hrane i pića. 

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Okusi u čaši s područja ove zanimljive srednjoameričke države i domovine Maja pratile su razne varijacije grilla, a u ovom spoju nezaboravnog iskustva uživali su brojni poznati gastroznalci, barmeni i gurmani.

Event Grill Masters bio je idealan način za predstavljanje svjetski poznatog pića stvarajući raskošne okuse koji su se savršeno poklopili s gastro specijalitetima. Uz prvi slijed jela kombiniran je popularni rum Reserva Blanca, mješavina rumova starih 3-8 godina laganih, glatkih aroma vanilije, prženog drveta i suhog voća. Večer se nastavila uz Botran 18. Upravo ova mješavina rumova starosti od 8 do čak 20 godina u svojoj boji mahagonija sjajno je pratila paštetu od pileće i guščje jetre s tartufima. Karameliziranih aroma s posebnim okusom suhih šljiva i tamne čokolade osvojila je goste svojim prepoznatljivim „after tasteom“ tostirane hrastovine i nota tamne čokolade. Posebnu priču ima Cristalino koji je pratio sljedeći gurmanski slijed. Ovaj kristalni rum sa svjetlim šljokicama svilenkast je i gladak. Nježne note citrusa, vanilije i orašastih plodova pratile su tako suhe šljive u slanini te tako pružile neodoljiv spoj slatkog i slanog


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com