×

Hvarski vrt Fjori Fôra organizirao je jedinstven događaj sljubljivanja mediteranskog bilja i vina Duboković „Pomiriši, doživi, kušaj!“

Prva hrvatska radionica sljubljivanja autohtonog bilja i vina održala se u vrtu „Fjori Fôra“ u subotu 15.7.2023., u selu Gdinj (općina Jelsa) na otoku Hvaru. Obitelj Ćurin svoj je mirisni vrt od 2500 m2, s preko 80 različitih biljnih vrsta otvorila posjetiteljima prošloga ljeta, a ovoga ljeta nudi dodatni zanimljiv program, razgledavanje i istraživanje biljaka te različite radionice. 

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Kako je ova radionica izgledala? Prema najavljenom sloganu „Pomiriši, doživi, kušaj!“ - uživala su sva čula posjetitelja. Na samom ulazu u vrt dočekali su ih domaćini, Željka i Stjepko Ćurin, te mag,inghortikulture   i dizajnerica vrtova, Kristina Lazaneo, po čijem je konceptu i rasporedu biljaka vrt osmišljen. Ona je nazočne povela u šetnju vrtom boja i mirisa Mediterana, s naglaskom na biljke koje su bile u začinima za kasnije sljubljivanje s vinima -  lavanda, ružmarin, komorač, lovor, bosiljak, origano smokva. Korak po korak, gosti su se našli kod masline i loze. Obje su tradicija Mediterana i ponos Hvara. Uz čašu ružičastog aperitiva - Roséa 2020, od drnekuše i plavaca malog, vinar Ivo Duboković ispričao je priču o sortama i vinima Hvara ... naglasivši bogatsvo izvornih sorti – bogdanuše, prča (parča), mekuje – bijelih, te drnekuše i plavca malog (crne sorte).

 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com