×

Kako pravilno prati rublje vikendom, ali i svakim drugim danom. Izbjegnite ove česte greške.

Koristite li previše deterdženta? Pretrpavate li perilicu ili pretjerujete sa izbjeljivačem? Ako želite izbjeći neugodan miris ručnika, ukloniti mrlje ili ostvariti snježnu bjelinu i svježinu rublja, izbjegavajte ove najčešće grašake

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Ne koristite  previše deterdženta

Višak pjene može zadržati prljavštinu s odjeće i zadržati je na područjima s kojih se neće isprati, poput ispod ovratnika. To vodi do nakupljanja bakterija. Radije iskoristite samo polovinu količine deterdženta koju obično stavljate, a zatim je postupno povećavajte ako odjeća ne izlazi onako čista kao što biste željeli. Ako imate tvrdu vodu možda će vam trebati više deterdženta nego što koristite. Provjerite preporuku za tvrdu vodu na pakiranju uputa deterdženta.

Pazite da pravilno   punite mašinu

Moderni deterdženti ne sadrže fosfate i nisu štetni za odjeću kao što su bile stare formule.Najprije stavite odjeću, zatim deterdžent i potom omekšivač. Nemojete prepuniti bubanj.

Nemojte prečvrsto trljati mrlje

To može pogoršati mrlju i čak istrošiti tkaninu. Umjesto toga, budite nježni i tretirajte mrlju što prije. Imajte na umu da što manje vremena protekne od njezina nastanka do čišćenja, to ćete više uspjeha imati. I uvijek koristite bijelu krpu kako se boje ne bi mogle prenijeti.
 

U pravilu ne perete rublje namijenjeno za kemijsko čišćenje

Ovo nije nužno greška. Većina predmeta na kojima stoji oznaka "kemijsko čišćenje" mogu se ručno prati i sušiti na zraku. To uključuje prirodna vlakna, poput platna i svile.

Zatvaorite  zatvarače / cifove do kraja

Metalni zubi zatvarača mogu uhvatiti nježnu tkaninu odjeće koja se pere u istom bubnju. Pripazite da povučete patentne zatvarače do kraja prije nego što odjeću stavite na pranje. Za posebno osjetljivu odjeću osigurajte dodatnu zaštitu tako što ćete je prati u vrećicama za pranje.

Perete otkopčane  košulje

Odvojite vrijeme i otkopčajte odjeću prije stavljanja u perilicu.

 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com