×

Nezaboravni pogled na kvarnerski zaljev sa Veprinca iznad Opatije

Veprinac je  drevni gradić 512 m iznad opatijske rivijere u kojemu na svakom koraku osjećamo nostalgični duh prošlih vremena. Veprinac je "samo dva prsta do neba" kaže  pjesnika Josip Stanić i zato ga svakako treba posjetit   kad ste u blizini Opatije.i kušati vina obitelji Rumac.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

​Ako tražite mjesto koje će vas osvojiti svojom ljepotom i bogatom poviješću, ne smijete propustiti posjet  Veprincu. Baš kao Volosko, i Veprinac je bio značajno središte mnogo prije nego što je nastala turistička Opatija. Izgrađen je vjerojatno na temeljima pretpovijesne gradine, a porijeklo imena obično se dovodi u vezu s biljkom veprinom koja ovdje raste u izobilju. U povijesnoj baštini Veprinca svojom se važnošću posebno ističe Veprinački zakon iz 1507. godine, kojim su regulirani tadašnji običaji i propisi.
Ovo malo, ali povijesno naselje smješteno iznad Opatije, pružit će vam nevjerojatan pogled  na cijeli Kvarner i zapanjujuću kulturnu i povijesnu baštinu. Kamenite kuće i druga zdanja poput  Franjevačkog samostana i župne crkve sv. Marka oduševit će vas svojom jedinstvenom arhitekturom. 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com