×

"Padamo" na izgled, karakter ili novac?

Ne propustite saznati što je to što privlači žene i na što kod žena padaju muškarci! Izbor partnera se u mladosti temelji na vanjskom izgledu. S godinama je to sve manje u prvom planu, iako je još uvijek izuzetno važno.
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Lijep je, ali zašto?

Poznato je da nije toliko bitno da li je muškarac lijep ili ne. Žensku osobu privuče pogled lijep i skladan stas i lice, jer odgovara njenom smislu za estetiku. Iako u žene nikada o tome neće ovisiti njezina erotičnost, spremnost na ljubav, a pogotovo ne brak. Već pri vanjskom izgledu draži su joj muževan izgled, karakternost, određena samostalnost i neka posebnost, isto kao i nekakva idealna ljepota iz muških ili modnih časopisa.

Pravi magnet je karakter

Puno više pažnje posvećuje duševnim i karakternim osobinama, a posebice onima koje se odnose i na nju. Pažnja i prihvaćanje, određena iako ne prevelika nadmoć zbog koje se osjeća sigurno, sve to u njoj budi i erotski nagon. Poznato je da na neke žene utječu status u društvu, a moć i novac djeluju kao muški parfem ili čak afrodizijak.
Inače u žena ljubav pobudi karakter i pouzdanost, vjernost i postojanost, pamet i duhovitost, pozornost i briga. Nije potrebno posebno naglašavati da u seksualnost spadaju i fizička moć, žar i poletnost, kao i strast i temperament.

A što traži muškarac?

Za razliku od žena, muškarci puno više ovise o vanjskom izgledu. Da bi ih žena privlačila, ona mora biti lijepa ili barem privlačna - dakle, lijepog stasa i skladnog lica. Bitna je kosa; većina muškaraca voli dugu i plavu kosu. A najprivlačnije za muškarce su ženske grudi.
Znanstvena su istraživanja pokazala da kada muškarac ugleda ženu, automatski i nesvjesno najprije pogleda u grudi, a tek nakon toga lice. Noge i oblik stražnjice također imaju vrlo bitnu ulogu u privlačenju erotskog zanimanja u muškarca. Time žena vrlo jednostavno pobudi seksualnu požudu i erotske osjećaje. U partnerskom ljubavnom odnosu ti ženski atributi mogu pripomoći pojačavanju osjećaja, zato neka ih žena ne skriva. S odgovarajućom odjećom ih može još dodatno naglasiti i učiniti ih privlačnijima.

Ljepota je zasljepljenost – i to dugotrajna

Iako se odnos koji je izgrađen pretežno ili samo na tjelesnim aspektima u velikoj većini slučajeva izjalovi. Najkasnije kada nestane spolno uzbuđenje, nastupi suprotna reakcija u obliku prezasićenosti i otpora i to pogotovo ako nema duševne ili duhovne povezanosti između partnera. Upravo zato su lijepe žene rijetko kad sretne i moraju se posebno čuvati pogrešnog izbora partnera.

Na koji način idu skupa pojmovi lijep, bogat i ljubav?

Među muškarcima nesvjesno nastupa konkurencija tko će osvojiti najlijepšu ženu, a žene ne gledaju da ih muškarac samo osvoji, već da se i udaju za njega. Tako nastane paradoks da najsposobniji, najuspješniji, najmoćniji i najbogatiji muškarci imaju najlijepše žene, a da uopće ne govorimo o ljubavi.
Žene znaju često svojim muževima stvarati iluziju da ih vole. Obično se kula od karata međusobnog varanja jednog dana samu sruši. Posljedice su poznate: svađe i krize u braku i to sve do međusobnog mrcvarenja i cijelog niza raskida.

Kako održavati erotski odnos?

U »pravom« odnosu te se činjenice korištene u pravoj mjeri mogu sačuvati ili čak pojačavati privlačnost partnera prema drugom partneru. Samo da spomenemo da su u tome bitni i higijena, odjeća, i naravno intimno erotsko rublje. Ako partner ima određene želje da mu drugi izlazi u susret, neka to i učini ako to od njega ne zahtijeva prevelike napore. Pravi stimulansi, afrodizijaci i slično mladom čovjeku u pravilu nisu potrebni. Do određene starosti je izvor erotičnosti u očima i tijelu. Sposobnost uzbuđivanja je na taj način osigurana već na fizičkoj razini, a sama logika mora funkcionirati u smjeru da to izazove.

www.intimatemedicine.com.hr


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com