×

Park prirode Medvednica. Na Sleme na Sleme... noga već sama beži

Park prirode Medvednica. Na Sleme na Sleme... noga već sama beži
Povedite svoje voljene, svoju dječicu i provedite nezaboravan dan u prirodi. Ponesite badminton, loptu, dišite punim plućima. Za one zahtjevnije, krenite biciklom ili pješice...
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ŠTO VIDJETI ILI RADITI NA IZLETU

Osim same prirode, posjetitelji mogu uživati i u drugim turističkim ponudama koje Park pruža, kao što su srednjovjekovni rudnik, špilja Veternica, nekoliko poučnih staza, biciklističke staze, te drugim zanimljivostima.

Rudnik Zrinski - nalazi se unutar Parka prirode Medvednica na nadmorskoj visini od 830 m. Radi se o ostacima rudarskih rovova iz 16. i 17. stoljeća. P.P. Medvednica je osposobila rudnik za turističko posjećivanje opremivši ga interesantnim sadržajima, prikazima rudarenja u srednjem vijeku, drvenim skulpturama rudara u prirodnoj veličini, efektima ozvučenja i osvjetljenje.
Obilazak rudnika moguć je vikendom i praznicima od 10 – 16 h


Špilja Veternica - Smještena u jugozapadnom dijelu Medvednice.Značajno je paleontološko i arheološko nalazište kao i poučni primjer krških pojava. Turistički uređen dio Veternice prikazuje geomorfološke fenomene koji se rijetko viđaju u klasičnim turistički uređenim špiljama: npr. erozijski oblici zvani vrtložni lonci koji govore o nekadašnjem vodenom toku, Kameni slap.

 


Horvatove stube - nalaze se ispod livade Hunjka. Silaskom niz stube proći ćemo pored Patuljkove špiljice, vidikovca s malim odmorištem odakle se pruža pogled na susjedne brežuljke i dio Hrvatskog zagorja s najbližim naseljem Pila, kamena nazvanog Moj naklon, Tisinog ponora, špilje Medvednice, Male pećine, te doći do obale potoka Bistri jarek gdje je odmorište «Srnec».
 

Šumska staza Bliznec - staza namijenjena osobama s invaliditetom. Staza takvog tipa prva je u Europi, a druga u svijetu.

Geološka staza Miroslavec - staza koja se proteže od Šestinskog lagvića do Kraljičinog zdenca.

Poučna staza Bistra nalazi se na sjevernoj strani Medvednice na području Zagrebačke županije.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com