×

Planinske staze Slavonije

Planinske staze Slavonije
Slavonija nas obično asocira na ravnicu, nepregledna polja i velike riječne doline. No u srcu Slavonije smjestile su se gore koje omeđuju Požešku dolinu (Vallis aurea).
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

Ovo putovanje vodi nas kroz slavonske planine koje karakteriziraju obilježja koja obično ne vežemo za „žitnicu Hrvatske“. Planinska svježina, goski potoci i vodopadi, pastrve, planinske staze... Putovanje nas vodi preko Psunja i Požeške gore do Požeške doline i dalje preko Velike do Parka prirode Papuk. Na Papuku nas čeka najljepši dio našeg putovanja, Jankovac i Jankovačka jezera kraj modernog planinarskog doma. Tu će uslijediti hodnja po poučnoj stazi na kojoj ćemo saznati ponešto o grofu Jankoviću po kojem je Jankovac dobio ime. Osvježit ćemo se podno slapa Skakavac i prepuni dojmova krenuti kućama.

Opis glavnih sadržaja/atrakcija:  

  • Psunj – hodnja planinskim stazama
  • Požeška gora - hodnja planinskim stazama
  • Park prirode Papuk – edukativni program u prijemnom cntru u Velikoj, obilazak poučne staze i okolice Jankovca

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:
1. dan Psunj – Požeška gora
2. dan Velika - Park prirode Papuk (Jankovac)
3. dan Park prirode Papuk – nastavak razgleda (planinarske staze)

Smještaj je moguć u hotelima s tri zvjezdice ili u privatnom smještaju. Smještaj se može organizirati u Požegi, Velikoj, Našicama i Vetovu. Prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom i talijanskom jeziku. Na upit moguće je vođenje i na nekom od drugih jezika. Aranžman se može realizirati tokom cijele godine no najoptimalniji su proljetni i jesenski mjeseci, od 01.04. od 15.06. i od 15.09.-31.10.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com