×

Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta...Opatija

Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta...Opatija

Opatija je turistički gradić pitoresknog izgleda. Svojom tradicijom i izgledom izdvaja se od ostalih turističkih gradova jer je njegova povijest vrlo životopisna.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA KAKO PROVESTI VIKEND

Opatija je smještena u Kvarnerskom zaljevu u kojem se Mediteran najdublje usjekao u kopno Srednje Europe u podnožju planine Učka. Zaklonjena od jakih vjetrova otocima i Učkom lako je dostupna u sva godišnja doba.
Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta.

Ovdje su austro-ugarski plemići još u 19. stoljeću izgradili prostrane vile i provodili svoje zime zbog izrazito blage mediteranske klime. Još i danas, kroz stilove gradnje opatijskih vila, osjeća se nasljedstvo životnog stila plemića iz doba austro-ugarske monarhije. Danas su te vile pretvorene u hotele uz poznato opatijsko šetalište Lungomare u dužini od 11 kilometara uz more. Njegovani parkovi s prekrasnim primjercima autohtonog bilja, prekrivaju veliko područje gradova Opatijske rivijere. Laganom šetnjom parkovima doživjet ćete prošlost i sadašnjost hrvatskog Monte Carla.

Opatija sa svojim plemenitim austrougarskim duhom koji i danas lebdi nad ovim gradićem i nakon 120 godina je idealan odabir za sve one koji traže luksuz i raskoš. Opatiju često nazivaju “hrvatskim Monte Carlom” , gdje mondene vile i raskošni hoteli pružaju smještaj gostima koji uživaju u blagoj klimi na terasi neke od brojnih kavana u tradicionalnom stilu, a mladi sve češće ples u diskotekama zamjenjuju ispijanjem koktela u nekom od lounge barova. Opatija je sinonim luksuza i pravi odabir za sve one koji se na svom odmoru žele dobro provesti i pritom imati priliku osjetiti duh tradicije.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com