×

RAB – otok velike prirodne raznolikosti

 RAB – otok velike prirodne raznolikosti

Zaputite se do Raba, zanimljivog i prirodno raznolikog otoka gdje možete bolje upoznati Hrvatsku i njene kvalitete.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

S kopna do otoka Raba dolazimo trajektom koji plovi iz malog podvelebitskog mjesta Jablanca. Trajekti plove vrlo često, u sezoni svakih pola sata, a plovidba traje oko 30 minuta. Vozeći se od Mišnjaka, lokacije gdje pristaje trajekt prema središnjem dijelu otoka prelazimo kroz jedno od mnogih lica otoka Raba, kamenu golet s pokojim grmom i lišajem. Radi se sušem dijelu otoka koji je na udaru bure s Velebita, otud i siromaštvo vegetacije.

Po dolasku na otok, dakle, daleko smo od dojma o prevladavajućim karakteristikama otoka koji slovi kao jedan od najzelenijih otoka na Jadranu. Kako bi u jednom danu uvidjeli raznolikost otoka predlažemo da odmah po dolasku produžite do poznate šume Dundo. Šuma se nalazi na poluotoku Kalifrontu i sastoji se od stabla hrasta crnike koja se ističu u prelijepoj šumi, koja je jedna od rijetko očuvanih šuma na Mediteranu i najznačajnija je šuma na otoku Rabu.

Šuma Dundo je 1949. godine proglašena prirodnim rijetkošću te je pod zaštitom Zavoda za zaštitu prirode u kategoriji specijalni rezervat - botanički rezervat. Crnika je uvijek zeleni hrast čiji primjerci mogu doseći starost od tisuću godina.
Vezano za kulturno povijesni dio vašeg vikenda najznačajniji je grad Rab. Rapske glazbene večeri ugošćuju poznate glazbenike iz Hrvatske i inozemstva. Rapske crkve i trgovi pretvaraju se u pozornice specifična ugođaja. Rab je ljeti i otvorena galerija brojnih slikara što gradu daje poseban slikovit ugođaj. Upoznajući Rab nećete moći izbjeći priču o Svetom Marinu, utemeljitelju Republike San Marino.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com