×

Seosko domaćinstvo Kezele - slasni povratak u prošlost

Seosko domaćinstvo Kezele - slasni povratak u prošlost

Provedite dan na čistom zraku, obiđite domaće životinje, rekreirajte se i uživajte u domaćoj hrani i pićima.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND


Vikendplaner Vam preporuča posjet seoskom imanju Kezele!

Povedite dragu osobu, prijatelje i obitelj i provedite savršen dan u blizini Zagreba.

Seoski turizam Kezele nalazi se u selu Šumećani, samo 40ak kilometara od Zagreba. Selo Šumećani smješteni su na blago brežuljkastim terenima u lijepoj i pitomoj Moslavini, na visini od 180 metara nad morem. Najbliže veće mjesto je Ivanić Grad. Seoski turizam Kezele nalazi se unutar Zagrebačke županije, u okolici grada Zagreba.

S imanja pruža se vrlo lijep pogled na Moslavačku goru, jednu od najstarijih gora u ovom dijelu Europe. Seosko gospodarstvo se prostire na površini od 7 hektara i dodiruje šumu Marču. Okruženo je livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima.

U sklopu seoskog turizma postoji proizvodnja vina, rakije i likera, te uzgoj domaćih životinja i očuvanje autohtone seoske baštine kroz boget etno zbirke.

Hrana koja se poslužuje uglavnom potječe iz vlastite proizvodnje i iz okolnih seoskih gospodarstava, a jela se pripremaju prema tradicionalnim receptima iz obitelji Kezele i okolnog kraja.

IZBOR IZ JELOVNIKA
* Domaći kruh, gibanice, zeljanice i kiflice iz krušne peći
* Domaća predjela: dimljene kobasice, bela kobasa, hladetina, dimljeni sir, špek, šunka, čvarci, jetrena pašteta, domaći sir i vrhnje, šarani na rašljama

* Domaće juhe: goveđa, pileći ajngemahtec, povrtna, juha od buče i juha od gljiva
* Glavna jela: obiteljska kotlovina „Kezele“, seljačko pečenje, marčanski roštilj, seljački ćevap, moslavački but, jela ispod peke (teletina, puretina), jela s ražnja (janje, patka, pile, odojak), šumećanski gulaš i fiš paprikaš, pureći odrezak na gazdin način, divljač na lovački način, svatovski odrezak, vegetarijanski specijaliteti iz gazdaričine kuhinje
* Domaće štrudle, pite, orehnjače i makovnjače


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com