×

Spavanje vikendom nije najbolja odluka!

Znamo da je za kvalitetan san jako bitno buditi se uvijek u isto vrijeme, da bi temperatura u sobi trebala biti do 18°C i da trebamo ukloniti iz okoline sve ono što nam remeti miran san. Nedavno su stručnjaci otkrili još jednu jako bitnu stavku koje se morate pridržavati ako se ujutro želite probuditi odmorni, a to je - vrijeme u koje odlazite na spavanje.

 

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Najbolje bi bilo otići u krevet do 22 sata. Rani odlazak na spavanje ima jako puno pozitivnih učinaka na tijelo i um.

Prvo, najdublji i najmirniji dio našeg sna je između 22 sata i 2 ujutro što znači da ćemo ranim odlaskom u krevet to najbolje iskoristiti. Također, jedno istraživanje pokazalo je da raniji odlazak na spavanje pomaže da zaustavimo negativne i zabrinjavajuće misli koje nas mogu držati budnima noću.

Prije odlaska u krevet potrebno je zamračiti prostoriju i uvjeriti se da je prostorija u kojoj spavate prozračena kako bi vaš mozak dobio dovoljno kisika tijekom sna. Naše tijelo tijekom noći otpušta melatonin koji nam pomaže zaspati, stoga je potrebno isključiti sve elekroničke uređaje poput mobitela, televizije i tableta kako nam svjetlost ne bi remetila san.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com