×

Što učiniti kad imate zmiju u vašem dvorištu ili kući!!!???

Zmije zaklon mogu potražiti i u vašem dvorištu ili kući. Zmije ne napadaju čovjeka sve dok se ne osjete ugroženo. Zato ih  nemojte preplašiti ili pokušati  hvatati sami. One su korisne životinje, a stručni hvatači će ih bezbolno uhvatiti i  vratiti  u prirodu. Preventivno, uklonite ostatke hrane ili hranu kućnih ljubimaca iz dvorišta ili kuće da ne privućiete glodavce,  koji su hrana za  zmijje.  Zovite +385 1 2008 354

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Nije rijetkost da se u ovo doba godine zmije zavlače u zatvorene prostore, tražeći zaklon, U tom sluičaju  u na intervenciju u svoje domove morali pozvati ekipu iz Azila Dumovec +385 1 2008 354. Nedavno je po medijima objavljen i slučaj iz Jakovlja, kada se zmija zavukla u razvodni ormarić struje pa je došlo do iskrenja, a u pomoć su došli i vatrogasci.

Kako su zmje korisne životinje, zakonom su zaštićene i nije ih dopušteno ubijati. Bez obzira na to radi li se o otrovnici ili neotrovnici, potrebno je pozvati stručnu osobu da uhvati zmiju i odnese je negdje u prirodu. No kako se ponašati ako ste pronašli zmiju u svojoj kući dok ne dođe pomoć? 


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com