×

Tradicijske vrijednosti na imanju Kalpić - hrana i život naših starih

Tradicijske vrijednosti na imanju Kalpić - hrana i život naših starih
Iz starog vremena dalmatinske kužine potjecu price o Drniškom pršutu kao najcjenjenijem pršutu u Hrvatskoj pa i šire. Ako niste znali cak se na Britanskom kraljevskom dvoru konzumirao kao delikatesa još od davnih vremena.
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA KAKO PROVESTI VIKEND

Vikenplaner vam preporuča posjet agroturizmu Kalpić - tradicionalnom imanju kraj Šibenika s ponudom autohtonih delicija i smještaja u sobama u kakvima su spavale naše bake.

Zasigurno jedna od najpoznatijh jela iz ovog podneblja su jela od ispod peke sa sa mesom (janjetina, teletina, piletina) i krompirima, kao i razna kuhana jela.. .

Brojni posjetitelji se pitaju zašto je ovdje hrana tako ukusna. A odgovor na to pitanje je jako jednostavan, naime, on leži u uvijek sviježim namirnicama od kojih se jela pripremaju, te u starom nacinu pripreme jela.

Vremena se mijenjaju, ali recepti i tehnologija obrade i pripreme hrane je ostala ista.

Uz dobro jelo ide i kapljica ili više kvalitetnog vina koje pripremamo od grožda uzgojenog u vlastitim vinogradima, a cuvanog za vinoljupce s posebnom pažnjom.

Od žestica izdvajamo bogatu kolekciju domacih rakija; rakija od rogaca, travarica, medoovaca, orahovica te rakija od šumskog voca.

Uz posjet domaćinstvu svakako posjetite obližnji Nacionalni park Krka.


Add to my plan
Print
Send inquiry

2022. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com