×

Upoznajte tajne Lonjskog polja

Upoznajte tajne Lonjskog polja
Otisnite se u istraživnje ljepota Središnje Hrvatske. Lonjsko polje čeka vas rašrenih ruku; Čigoč - selo roda i Krapje - selo u kojem je očuvana tradicionalna posavska arhitektura.
Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND

1. dan
Na putu prema Lonjskom polju zaustavite se u Sisku. Ovdje vas očekuje pregršt zanimljivosti i velik broj spomenika vrhunskog povijesnog značaja: Stari grad, Muzej grada Siska, slikovita šetnica uz Kupu kao i arheološki park s iskopinama iz doba antičkog Rima. Put nastavljamo do Lonjskog polja i sela Čigoč koje je nadaleko poznato po iznimnoj populaciji roda koje su ovdje potpuno ravnopravne sa stanovnicima sela. Na putu prema južnom dijelu polja zaustavite se u selu Mužilovčica i pređite preko nasipa kako bi se uvjerili u ogromne dimenzije polja koje, kad je potopljeno, izgleda kao more. Idući dalje poljem dolazimo do sela Krapje koje je poznato po brojnim očuvanim drvenim kućama starim više od stotinu godina.

2. dan
Prijepodne predlažemo posjet Moslavačkoj gori. Odvezite se do Podgarića i ruševina drevnog Garić-Grada te ručajte u poznatom hotelu i izletištu Villa Garić. Drugi dio dana uputite se na sam jug Banije do mjesta Kostajnica - gradića na rijeci Uni s impoznatnim Zrinskim gradom koji se nalazi na otočiću na rijeci. Prošećite mjestom i obiđite spomenik Gordanu Ledereru - glasovitom novinaru poginulom u Domovinskom ratu te izletište Brdo Djed ponad Kostajnice. Na povratku stanite u Petrinji i prošećite gradom - poznatom po industriji suhomesnatih proizvoda.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Dubrovačka 4, 44320 Kutina

2021. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Veličina teksta:

+ -