×

Uživajte u celebrity tretmanu u hotelu Martinis Marchi*****, na Šolti već od 1390 kn po osobi!

Dobrodošli u Martinis Marchi Hotel & Restaurant smješten u povijesnom dvorcu u Maslinici na otoku Šolti zapadnoj obali . To je mjesto koje zorno dočarava vizije pjenušava morskozelenih vode i krajolik nakićenih maslinama .
Add to my plan
Print
Send inquiry

 

Ideja za savršen vikend:

Ekskluzivan Hotel Martinis Marchi Hotel smješten je tik uz more (2m) i šljunčane plaže u živopisnom naselju Maslinica na otoku Šolti, jednom od otoka splitskog arhipelaga, koji predstavlja pravu malu oazu za nautičare i sve zaljubljenike u nedirnutu otočku prirodu. Hotel raspolaže prvoklasnim a la carte restoranom, te modernom novosagrađenom marinom, jednom od najljepših na Jadranu.

Prekrasno malo mjesto Maslinica smjestilo se na zapadnoj obali otoka Šolte i može se pohvaliti predivnim skrivenim uvalama sa šljunčanim plažama i blistavo tirkiznim morem u blizini maslinika i nedirnute prirode, što stvara iskonski otočki ambijent i atmosferu stoljetne povezanosti čovjeka i mora na otoku. Osim sačuvane tradicije ribarstva i proizvodnje maslina i vina, otok Šolta ima i zanimljivu povijest, koja je usko povezana i s gradnjom Hotela  Martinis Marchi. Prema predaji, kraljica Ilira Teuta upravo je na Šolti dala sagraditi svoje dvore, a prvi stanovnik Splita, rimski car Dioklecijan tu je gradio svoj ribnjak, što govori o dugoj povezanosti kopna i otoka, grada Splita i otoka Šolte, koja  traje do današnjih dana.  Danas na Šolti svoj pravi kutak raja mogu pronaći nautičari zahvaljujući vjetrovima koji pušu u Bračkom i Šoltanskom kanalu i svi ostali zaljubljenici u autohtoni otočki ambijent, more i originalnu atmosferu, koja se u današnje vrijeme rijetko može susresti u većim mjestima. Upravo u takvom ambijentu i u okruženju maslinika smjestio se luksuzni Hotel Martinis Marchi. Njegova gradnja tijesno je povezana sa poviješću cijelog mjesta Maslinice, što dodatno obogaćuje i stvara čarobni ugođaj boravka ne samo u ovom mjestu, već i u samom hotelu. Povijest gradnje ovog hotela seže u 1703. godinu, kada je sagrađen dvorac sa kulom i unutrašnjim dvorištem kao obrana od gusara, oko kojeg se postepeno počelo naseljavati lokalno stanovništvo i tim putem se širi naselje Maslinica. Taj barokni dvorac kao centralna točka cijelog naselja tijekom vremena prelazi iz ruke u ruku, da bi 60-ih godina 20. stoljeća bio  restauriran i pretvoren u hotel, ali tek 2001. godine počinje njegova temeljita restauracija i 2004. godine vraća mu se potpuni sjaj, koji je povezao njegov prvobitni izgled kamenog dvorca i tradicionalnu dalmatinsku arhitekturu s moderno uređenom i luksuznom unutrašnjošću.

Luksuzni Hotel Martinis Marchi posebnu je pažnju obratio na udoban i luksuzan smještaj svojih gostiju, zbog čega ovaj hotel od 1500 četvornih metara nudi smještaj u svega 6 soba, od kojih su dvije hotelski apartmani (suite). Svaka soba ima svoju priču i svaka nosi naziv poznatih ljudi koji su imali vezu s gradnjom tog bivšeg dvorca ili s njegovim graditeljem. Sve sobe su luksuzno i moderno namještene, na što se posebno pazilo pri restauraciji hotela, budući da je namještaj biran po svim većim europskim metropolama (London, Beč, Venecija, Pariz, Zagreb), a zatim pažljivo restauriran baš poput samog dvorca. Hotel raspolaže slijedećim smještajnim jedinicama:

Kavanjinove odaje - luksuzna klimatizirana dvokrevetna soba (35m2) sa spavaćom sobom (bračni krevet) i kupaonicom sa tušem i toaletom. Opremljena je LCD satelitskom televizijom i ima pogled na bazen
Vitezovićeve odaje - luksuzna klimatizirana dvokrevetna soba (35m2) sa spavaćom sobom (bračni krevet) i kupaonicom sa tušem i toaletom. Opremljena je LCD satelitskim televizorom i ima prekrasan pogled na more
Odaje vojvode Lorenskog - luksuzna klimatizirana dvokrevetna soba (56m2) sa spavaćom sobom (bračni krevet) i kupaonicom sa tušem i toaletom. Opremljena je LCD satelitskim televizorom i ima prekrasan pogled na more
Odaje von Erlach - luksuzna klimatizirana obiteljska soba (97m2) na dvije etaže. Ima spavaću sobu (bračni krevet) i kupaonicu sa tušem i toaletom u prizemlju i dnevnim boravkom + odvojenu dvokrevetnu sobu (dva odvojena kreveta) s kupaonicom sa tušem i toaletom na katu. Soba je opremljena LCD satelitskim televizorom i ima pogled na more
Odaje vojvode Savojskog - luksuzni klimatizirani dvokrevetni hotelski apartman (80m2) na tri razine s dnevnim boravkom, spavaonicom sa bračnim krevetom i kupaonicom sa kadom, zasebnim tušem i toaletom. Apartman je opremljen LCD satelitskim televizorom i ima pogled na bazen, more i vrt
Carska kula Karla VI - dvokrevetni superluksuzni hotelski apartman (208m2) na četiri etaže. Na prvoj etaži se nalazi dnevni boravak sa LCD televizorom i telefonom, na drugoj radna soba sa bežičnim pristupom internetu, računalom i telefonom, treća ima kupaonicu s kadom, tušem i toaletom i na posljednjoj je smještena spavaća soba sa bračnim krevetom, minibarom, telefonom i tri balkona s prekrasnim pogledom na more i mjesto.
 

Sve sobe su opremljene klima uređajem, bežičnim pristupom internetu, mini barom, sefom, telefonom, LCD satelitskom televizijom, sefom, fenom i podnim grijanjem. Sobe imaju i prekrasan pogled na more ili bazen.

Osim ekskluzivnog i modernog  uređenja u spoju s tradicijom, hotel Martinis Marchi nudi i različite luksuzne sadržaje i usluge, uključujući: saunu i tursku kupelj, grijani bazen s prostranom terasom, taksi i brodske transfere. Hotel Martinis Marchi raspolaže i sa dvoranom za prezentacije i sastanke, velikom sobom za dnevni boravak sa blagavaonicom i kuhinjom, ljetnom terasom i vrtom, sobom za relaksaciju s pijanom i privatnim heliodromom za posebno zahtjevne goste. No, za sve gurmane, čak i one najzahtjevnije, restoran u hotelu postat će pravi kulinarni raj okusa i aroma, gdje se na ljetnoj terasi uz živu glazbu može uživati u tradicionalnim dalmatinskim specijalitetima poput crnog rižota i dubrovačke rožate, uz čašu dobrog i kvalitetnog vina, budući da je vinski podrum uređen kao dio restorana, što potpuno zaokružuje sliku ove prave male mediteranske oaze.  

Tik pred dvorcem prošle je godine dovršena gradnja nove marine sa valobranom dužine 90m. Stoga u Maslinici danas siguran vez mogu pronaći i velike jahte, dužine do 30m, a s vanjske strane valobrana i duže. Nova riva dužine 100m obložena je kamenom i opremljena sa 50 vezova u moru. Luka je dobila i nove sadržaje - uz rivu se nalazi moderan objekt s tuševima, recepcijom i kafićem, te polukružna otvorena arena za organizaciju evenata. Osim što štiti od vjetra, konstrukcija valobrana osigurava strujanje mora i čuva poznatu bistrinu masliničke luke.

Neka Hotel Martinis Marchi postane vaša luksuzna utvrda protiv stresa i užurbanog ritma modernog života, u kojoj ćete pronaći istinsko uživanje u spoju tradicije i luksuza, povijesti i suvremenosti, mora i čovjeka!

* Cijene su dostupne na upit!


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com