×

Uživanje na moru, hotel Maxim****, Dugi otok, 1004 kn za dvoje!

Uputite se na vikend u morskom raju, na Dugom otoku očekuje vas netaknuta priroda uz mirise mediterana....
Add to my plan
Print
Send inquiry

Ideja za savršen vikend:

Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati je 1980. godine, zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, proglašen nacionalnim parkom. Kornatski arhipelag, kao posebna i zasebna otočna skupina smještena na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, rasprostire se na površini od oko 320 km2 i uključuje oko 150 kopnenih, stalno ili povremeno nadmorskih jedinica. Ovaj najrazvedeniji otočni ekosustav u Jadranskom moru, koji uključuje čak 12% svih otoka hrvatskog Jadrana (1264 otoka, od čega je 67 napučenih), odavno plijeni pozornost brojnih nautičara, ronilaca, planinara i drugih zaljubljenika u prirodu i ono što priroda nudi. 

Park prirode Telašćica
Uvala Telašćica leži na jugoistočnoj obali Dugog otoka. Zbog pejsažne ljepote i bogatstva značajne flore i faune, ova je uvala s 13 susjednih otoka i otočića službeno proglašena Parkom prirode 1988. Ukupna površina parka je 70,50 km2. To je jedan od najvećih i najbolje zaklonjenih zaljeva na jadranskim otocima, nenaseljen i još uglavnom očuvan u prirodnom stanju. Glavne geomorfološke osebujnosti rezervata su slano jezero Mir s ljekovitim svojstvima i nizovi obalnih klisura visine do 160m i podmorske dubine do 80m s gnjezdištem raznih ptica.

Vojne podzemne luke - tuneli

Vojna podzemna luka – potkop označava vojnu podzemnu luku bojnog razvoja pomorskih snaga opremljenu uređenim privezištima, koja osigurava boravak brodova, skloništa za posadu, njihovo redovito održavanje i obuku posada u svrhu održavanja stupnja bojne pripravnosti ili pripravnosti za izvršenje planskih i izvanplanskih zadaća, zaštitu od djelovanja neprijateljskih napada, zaštitu od hidrometeoroloških nepogoda i logističku potporu s osloncem na logističke postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske ili gospodarske čimbenike užeg ili šireg područja.

Potkop »Zagračina« – Dugi otok (44°09’06”N, 14°53’44”E) k.o. Soline.
Potkop »Paprenica« – Dugi Otok (44°07’09”N, 14°56’00”E) k.o. Dragove.
Potkop »Bukašin« – Dugi otok (44°06’37”N, 14°56’40”E) k.o. Dragove.

Crkvica Sv. Pelegrina i groblje – Savar
Starohrvatska crkvica sv. Pelegrina sakralni je objekt nulte kategorije. Potječe iz 7. do 9. stoljeća te predstavlja originalan tip predromaničke arhitekture. Crkvica se nalazi u savarskoj uvali, na otočiću koji je danas umjetnim nasipom spojen sa kopnom.

Maslinik Saljsko polje

U masliniku Saljsko polje nalaze se masline stare do 700 godina što predstavlja jedinstveno ekološko područje. Zbog starosti i same veličine stabala ovaj maslinik je proglašen botaničkim rezervatom i zaštićen kategorijom značajnog krajobraza. Lokalno stanovništvo maslinik zove „maslinova šuma“, a pretpostavlja se da su ga počeli saditi stari Grci, koji su imali posjede na otoku. Velik broj stabala pripada crkvi te su ta stabla označena crvenim križem. Po svojoj starosti, prostranosti i izgledu, maslinik Saljsko polje predstavlja jedinstvenu botaničku, estetsku i turističku vrijednost.

Svjetionik Punta Bjanka - Veli Rat
Punta Bjanka izgrađena je 1849. godine, a zbog visine od 42 metra najviši je svjetionik na Jadranu. U dvorištu svjetionika je kapelica sv. Nikole, u kojoj se mogu organizirati romantična vjenčanja s pogledom na otvoreno more. Prema usmenoj predaji u njenu žutu fasadu utrošeno je 100 000 žumanjaka.

Cijena polupanisona u hotelu Maxim iznosi 1004 kn za dvije osobe!


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com