×

Vikend na Braču, Zlatni rat, 1137 kn za dvoje u hotelu "Zlatni Rat Beach Hotel"!

Savršeno smješten nekoliko metar od slavne plaže Zlatni rat te samo par minuta vožnje ili 20 minuta pješke od centra Bola na otoku Braču, Zlatni Rat Beach Resort nudi luksuzan smještaj sa predivnim pogledom.
Add to my plan
Print
Send inquiry

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Bol je popularna turistička destinacija, ne samo zbog plaža i prirode, već zbog kulturalnog i povijesnog značaja. Avanturisti su ocijenili Bol kao jedan od važnijih kulturnih i arhitekturalnih centara u Hrvatskoj. 

Najzanimljivije stvari su: gradski centar i priobalje, Dominikanski samostan, Zmajeva Špilja, plaže i šetnice, mediteranska arhitektura, skulpture u Bolu, te crkve i kapelice.

Ono što Bol čini prepoznatljivim su netaknuta priroda koja oduzima dah, jedinstvene plaže, sunčano vrijeme, svjež zrak, kristalno bistro more te spontani i opušteni životni stil. Tijekom povijesti mnoga svjetska carstva i mnogi vođe (poput Osmanskog Carstva, Napoleona, bivšeg Ruskog Carstva i bivšeg Britanskog Carstva) su jednom ovdje vodili ratove ili vladali ovim idiličnim primorskim gradićem. Rezultat toga su jedinstvene graditeljske, jezične i životne karakteristike Brača i Bola, kao nigdje drugdje na svijetu.

Atrakcije otoka Brača:
Fascinantne povijesne i prirodne znamentosti
Pustinja Blaca – Impresivan samostanski kompleks je izgrađen u visoku, strmu stijenu od strane redovnika koji su bježali pred osmanskim progonom. Smješten je između Bola i Milne i do njega se može doći i morskim i kopnenim putem.

Vidova gora – Vidova gora je najviši vrh svih dalmatinskih otoka (778 m.), te se sa njezinog vrha pruža predivan pogled na Zlatni rat, otok Hvar, te dalje do otoka Korčule i planine Biokovo na kopnu.

Muzej otoka Brača – Muzej je, prikladno, smješten u Škripu, najstarijem i jednom od najautentičnijih naselja na Braču, gdje posjetitelji mogu vidjeti tragove ilirske, rimske i hrvatske kulture. U muzeju vas vodi kroz otočku povijest, njegove slave pjesnike i umjetnike, ali i spokojan poljoprivredni način života.

Kamenoklesarska škola – Jedan od najpoznatijih bračkih zaštitnih znakova je njegov iskonski bijeli kamen, koji je bio korišten u rimsko doba za gradnju Dioklecijanove palače u Splitu, a u novije vrijeme, Bijele Kuće u Washingtonu. Za vrijeme školske godine školu možete posjetit i vidjeti učenike kako stvaraju nova djela.

Pješačke staze – Izaberite između slikovite šetnje poljem maslina u blizini Sutivana, ukusnu pješačku turu za vaše nepce kroz „Dolcevitu“ , šetnju kroz puteve „Herkulesa“ da bi otkrili Zašto je Rasohe kamenolom važan dio bračke povijesti, ili „Dan sa Ivanom Rendićem“ u njegovom rodnom gradu Supetru.

Ostala Bračka mjesta i sela – Iznajmite auto ili rezervirajte taxi turu preko naše agencije i istražite i otkrijte druga mjesta i sela na otoku: Supetar, Sutivan, Ložišća, Bobovišća i Milnu na zapadu, Nerežišća, Škrip, Dol, Splitska, Postira i Pučišća u centralnoj trećini otoka, i Selca, Povlja i Sumartin na istoku.

Vojni tunel – Tijekom vladavine maršala Tita, vojni tunel je služio kako bi sakrio vojne brodove i podmornice. Organizirani brodski izleti koji voze od Bola do Pustinje Blaca uključuju i posjet ovom tunelu.

Crkve i kapele – Zbog redovnika, svećenika i cijele zajednice koja zbog osmanske invazije na kopnu bježe na otok, mnogi samostani, crkve i kapele su građene na Braču, nerijetko skrivene na zanimljiva mjesta.

Špilja Kopačina – Špilja, u blizini Donjeg Humca, za koju kažu da datira još u Brončano doba.

Kolač – Geomorfološki prirodni spomenik ( u obliku okruglog kolača) udaljen dva kilometra od Nerežišća.

Bunja – Antičke kamene kuće u kojima bi se otočani zaklanjali od hladnog sjevernog vjetra i kiše.

Apsolutno opuštanje na predivnoj plaži zlatni rat, u hotelu Zlatni Rat beach Hotel po cijeni od 1137 kn za dvije osobe, 2 noćenja s doručkom.

  


Add to my plan
Print
Send inquiry

2024. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com