×

Završilo je možda i najbolje do sada 32. izdanje ATP Plava Laguna Croatia Open Umag uz odličan finalni meč Carlosa Alcaraz i Jannik Sinnera

Gledali smo vrhunski tenis i atraktivan glazbeni program, uz izvrstan gastronomski  užitak i sjajnu promociju umaškog, istarskog i hrvatskog turizma – sve to je  obilježiilo  32. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koje se održalo održati od 22. do 31. srpnja. Talijan Jannik Sinner osvojio je šesti ATP turnir u karijeri, ali prvi na zemlji, nakon što je u finalu Plava Laguna Croatia Opena Umag sa 6:7 (5), 6:1, 6:1 pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza.

Add to my plan
Print
Send inquiry
Listaj

Ključni trenutak susreta, pokazalo se na kraju, bio je početak drugog seta, kada Alcaraz nije iskoristio nijednu od šest break lopti za vodstvo 2:0. Nakon propuštenih prilika počeo je griješiti u serijama, a Sinner je s druge strane počeo sjajno odigravati reterne i do kraja meča Alcaraz je osvojio još samo jedan gem. Posljednja Španjolčeva prilika da zaprijeti bila je kod 1:1 u trećem setu, no nakon propuštene break lopte više nije mogao parirati raspoloženom Sinneru.

“Sigurno da je bilo izuzetno važno što sam uspio izdržati pritisak početkom drugog seta”, rekao je Sinner. “Kad osvojiš turnir imaš se pravo opustiti, tako da ću u ponedjeljak dopodne na vožnju jet skijem. Već poslijepodne ide trening, ali na betonu, da se počnem pripremati za seriju turnira na američkom kontinentu.”

Bio je to prvi umaški finale u tri seta još od 2011., a treći put u 32 godine održavanja turnira da su u finalu igrali prvi i drugi nositelj.  “Drugi gem drugog seta bio je ključan. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio, a protiv igrača kao što je Jannik to si ne možeš dopustiti. Nakon tog gema počeo je odigravati odlične reterne i na prvi i na drugi servis, a ja nisam mogao pronaći način da to spriječim”, rekao je Alcaraz.

Talijani su ove godine u Umagu osvojili sve što su mogli, jer su večer ranije Bolelli i Fognini trijumfirali u paru. J


Add to my plan
Print
Send inquiry

2022. © vikendplaner.info   info@vikendplaner.info   Maksimirska 109, Zagreb

Icons made by Freepik from www.flaticon.com